Claudiu Pădurean şi-a adjudecat marca "Academia Caţavencu", pentru 882.659 de euro cu TVA

Claudiu Pădurean, jurnalist la România Liberă, şi-a adjudecat marca "Academia Caţavencu", pentru 882.659 de euro cu TVA, la licitaţia publică cu strigare organizată marţi, începând cu ora 13.00, de lichidatorul judiciar General Group Expert SRL al societăţii Caţavencu SA.

1741 afișări
Imaginea articolului Claudiu Pădurean şi-a adjudecat marca "Academia Caţavencu", pentru 882.659 de euro cu TVA

Claudiu Pădurean şi-a adjudecat marca "Academia Caţavencu", pentru 882.659 de euro cu TVA

Claudiu Pădurean a fost reprezentat de avocatul Dumitru George Claudiu.

Odată cu achiziţionarea mărcii "Academia Caţavencu", câştigătorul licitaţiei şi-a adjudecat şi denumirea site-ului publicaţiei, catavencu.ro.

Claudiu Pădurean, jurnalist la România Liberă, şi Orlando Nicoară, director general al Mediafax Group, au fost singurii care s-au înscris la cea de-a doua licitaţie publică cu strigare, organizată marţi, de lichidatorul judiciar General Group Expert SRL al societăţii Caţavencu SA, în care a fost licitată şi marca "Academia Caţavencu".

Presa a scris despre Claudiu Pădurean că ar fi susţinut, de fapt, de către Dan Adamescu, cel care controlează împreună cu familia sa ziarul România Liberă, la care jurnalistul este angajat.

Marca "Academia Caţavencu" a fost scoasă la licitaţie cu preţul de pornire de 149.322 de euro (fără TVA). Garanţia pentru participarea la licitaţie a fost de 45.000 de euro.

Pasul de licitaţie a fost de 7.500 de euro şi avocatul lui Pădurean a fost ultimul care a licitat, la pasul 75.

Câştigătorul licitaţiei trebuie să achite suma de 882.659 de euro în cinci zile lucrătoare de la data organizării licitaţiei - marţi, 21 iunie -, pentru a deveni proprietar al mărcii.

Avocatul împuternicit de Claudiu Pădurean nu a dorit să facă nicio declaraţie în ceea ce priveşte licitaţia.

Totodată, contactat de MEDIAFAX, Claudiu Pădurean nu a dorit să facă nicio declaraţie. Întrebat de MEDIAFAX dacă speculaţiile din presă potrivit cărora ar fi susţinut de familia Adamescu sunt adevărate, Pădurean nu a oferit niciun răspuns. El a spus, totuşi, că urmează să aibă o întâlnire în cursul zilei de marţi şi că apoi ar urma să facă declaraţii în privinţa adjudecării mărcii "Academia Caţavencu".

Licitaţia a fost reluată, după ce Doru Buşcu, director editorial al publicaţiei Academia Caţavencu - cel care şi-a adjudecat, pentru suma de 1.617.000 de euro, cu TVA, marca "Academia Caţavencu", la prima licitaţie publică cu strigare organizată în 26 mai - nu a reuşit să plătească până în 2 iunie, la ora 16.00, banii pentru a deveni proprietar al mărcii.

La prima licitaţie s-a înscris şi Sabina Fati, jurnalistă la România Liberă. Presa a speculat atunci că Sabina Fati a fost susţinută de fapt de Dan Adamescu, cel care controlează împreună cu familia sa ziarul România Liberă, la care jurnalista este angajată. Chiar şi Doru Buşcu a declarat, pentru MEDIAFAX, după licitaţia din 26 mai, că Sabina Fati l-a reprezentat pe Dan Adamescu. Potrivit lui Buşcu, familia Adamescu ar dori să închidă Academia Caţavencu.

Contactat în 2 iunie de MEDIAFAX şi întrebat dacă familia Adamescu este interesată să preia marca "Academia Caţavencu", Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, nu a dorit să comenteze.

Tribunalul Bucureşti a admis în luna mai propunerea administratorului judiciar General Group Expert SRL privind intrarea în faliment în procedura generală a debitoarei SC Caţavencu SA, editorul Academia Caţavencu, potrivit deciziei publicate pe site-ul oficial al instanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici