Românii au ocupat locul al II-lea la Concursul internaţional de limba latină din Italia

Elevii români au ocupat locul al II-lea pe naţiuni la cea de a XIV-a ediţie a Concursului internaţional de limba latină "Certamen Ovidianum Sulmonense", poziţie pe care s-a clasat şi eleva Anca Rujan din Bacău, care a obţinut şi un premiu special pentru cea mai bună traducere.

367 afișări
Imaginea articolului Românii au ocupat locul al II-lea la Concursul internaţional de limba latină din Italia

Românii au ocupat locul al II-lea la Concursul internaţional de limba latină din Italia

Competiţia, destinată liceenilor care studiază limba latină, a reunit anul acesta 117 concurenţi din 12 ţări europene şi s-a desfăşurat în perioada 18 - 22 aprilie, în localitatea italiană Sulmona, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

"Lotul olimpic al României a ocupat locul al II-lea pe naţiuni, rezultat ce confirmă calitatea învăţământului românesc clasicist. Elevii români i-au întrecut detaşat pe colegii lor din celelalte state în care această disciplină se studiază în sistemul liceelor clasice (patru - cinci ore pe săptămână)", arată Ministerul Educaţiei.

Totodată, eleva Anca Rujan a obţinut premiul al II-lea şi un premiu special pentru cea mai bună traducere din concurs.

Echipa României a fost alcătuită din elevii: Anca Rujan şi Oana Bujor, ambele eleve la Colegiul Naţional "Gheorghe Vrânceanu" din Bacău, pregătite de profesor Florentina Neculau, Raluca Antonia Vlaicu - Colegiul Naţional "Vlaicu Vodă" din Curtea de Argeş, profesor Carmina Bănică -, Georgiana Nuţu - Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Bacău, profesor Adrian Ifrim -, Emma Mihăescu - Colegiul Naţional "Sf. Sava" din Bucureşti, profesor Monica Dună -, şi Cristi Georgian Cucu - Colegiul "Bogdan Petriceicu Haşdeu" din Buzău, profesor Eugenia Hristache.

În cinstea performanţelor realizate de elevii români la ediţiile anterioare, la ceremonia de deschidere a concursului, lucrarea unei foste eleve a Colegiului Naţional "Gheorghe Vrânceanu" din Bacău, Olivia Stănoi, care a fost premiată în urmă cu doi ani, a fost publicată în volumul omagial consacrat ediţiei din 2011 a concursului "Certamen Ovidianum Sulmonense", a mai precizat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici