S-au schimbat condiţiile de acordare a statutului de instituţie culturală de importanţă naţională. Ce prevede noul proiect de lege

  • S-au schimbat condiţiile de acordare a statutului de instituţie culturală de importanţă naţională.
  • Acest titlu va putea fi acordat şi instituţiilor care nu sunt în subordinea Ministerului Culturii, potrivit unui proiect adoptat de Camera Deputaţilor.
387 afișări
Imaginea articolului S-au schimbat condiţiile de acordare a statutului de instituţie culturală de importanţă naţională. Ce prevede noul proiect de lege

Sursa foto: Mediafaxfoto

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care modifică ordonanţa privind instituţiile şi companiile de spectacole sua concerte.

Conform unui comunicat al Ministerului Culturii, proiectul a fost iniţiat de ministrul Bogdan Gheorghiu şi de senatorul Iulia Scântei. „Legislaţia în vigoare din domeniul artelor spectacolului nu cuprindea reglementări cu privire la posibilitatea obţinerii statutului de importanţă naţională pentru instituţii de spectacole sau concerte care nu sunt în subordinea Ministerului Culturii”, se arată în comunicat.

Ministrul Culturii a anunţat că următorul pas este trimiterea proiectului pentru promulgare preşedintelui României.

Potrivit proiectului, statutul de instituţie de spectacole sau concerte de importanţă naţională se va acorda prin hotărâre a Guvernului, iniţiată de Ministerul Culturii, la solicitarea autorităţii în subordinea căreia funcţionează instituţia de spectacole sau concerte, în baza criteriilor stabilite prin ordin al Ministrului Culturii. Tot prin hotărâre de Guvern se poate aproba, după caz, schimbarea denumirii instituţiei de spectacole sau concerte de importanţă naţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici