"Scor Alb", de Marius Olteanu, în competiţia oficială a Festivalului de Scurtmetraje de la Busan - VIDEO

Filmul scurt "Scor Alb", de Marius Olteanu, va avea premiera mondială în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Scurtmetraje de la Busan, Coreea de Sud, un eveniment cinematografic care se va desfăşura între 24 şi 28 aprilie.

354 afișări
Imaginea articolului "Scor Alb", de Marius Olteanu, în competiţia oficială a Festivalului de Scurtmetraje de la Busan - VIDEO

"Scor Alb", de Marius Olteanu, în competiţia oficială a Festivalului de Scurtmetraje de la Busan - VIDEO

Filmul, produs de WeAreBasca, cu Ioana Flora şi Alexandru Potocean în distribuţie, a fost selectat în competiţia oficială a celui mai important festival de scurtmetraje din Coreea de Sud, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Anual, la acest eveniment sunt prezentate peste 140 de scurtmetraje şi mediumetraje din întreaga lume.

"«Scor Alb/ Tie» spune povestea întâlnirii a doi oameni. O întâlnire care ar fi putut foarte uşor să nu aibă loc. Felul în care cei doi descoperă omul de lângă şi negociază apropierea de acesta într-o situaţie aparent anodină este ceea ce m-a atras în realizarea filmului", a declarat Marius Olteanu, regizorul scurtmetrajului.

În timp ce un meci de fotbal paralizează Bucureştiul, la Gara de Nord, Dana (Ioana Flora) ocupă taxiul lui Alex (Alexandru Potocean). Odată ajunsă în faţa blocului şi în ciuda diferenţelor evidente dintre cei doi, Dana îl roagă pe Alex să rămână cu ea până la venirea dimineţii. Cu orice preţ.

Din distribuţie mai fac parte actorii Smaranda Caragea, Iulia Lazăr şi Claudiu Bleonţ.

Scenariul scurtmetrajului "Scor Alb/ Tie" este scris de Marius Olteanu, imaginea este semnată de Luchian Ciobanu, montajul a fost realizat de Ion Ioachim Stroe, sound designul, de Ioan Filip, iar scenografia şi costumele poartă semnătura Alexandrei Alma Ungureanu.

Născut în Bucureşti, în 1979, Marius Olteanu este absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti şi al National Film and Television School din Marea Britanie.

Regizor de filme de ficţiune, documentare şi publicitate, a scris şi regizat mai multe scurtmetraje şi un documentar, "Timoc. Lumea de dincolo", despre românii din Timoc (Serbia) şi felul în care aceştia se raportează la lumea celor morţi.

Marius Olteanu este şi fotograf, primul său album foto, "Lumea de dincolo", fiind publicat la editura Institutului Cultural Român în 2011.

"Scor Alb/ Tie" este o producţie independentă WeAreBasca, producători fiind Claudiu Mitcu şi Marius Olteanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici