Semnificaţii istorice pentru 25 iunie

La 25 iunie 2009, a încetat din viaţă Michael Jackson. Supranumit Regele muzicii pop, Michael a murit din cauza unui stop cardiac. Născut la 29 august 1958, el a influenţat muzica încă de când interpreta în anii '70 alături de The Jackson 5. Cele mai importante albume ale lui au fost "Thriller", "Bad", "Dangerous", "HIStory", "Invincible".

794 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru 25 iunie

Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

1848 - Nicolae Bălcescu, secretar de stat pentru Afacerile Externe în Guvernul revoluţionar provizoriu instaurat la 23 iunie, a adresat consulilor puterilor străine acreditaţi la Bucureşti o notă circulară prin care anunţa în mod oficial instaurarea noului regim revoluţionar şi îşi exprima dorinţa de a întreţine cu reprezentanţii consulari străini relaţii "de la egal la egal".


1864 - S-a născut chimistul Hermann Nernst, laureat al Premiului Nobel, în anul 1920. (m. 1941)

1894 - S-a născut Hermann Oberth, fondatorul aeronauticii moderne. (m. decembrie 1989)

1907 - S-a născut fizicianul atomist Hans Jensen, laureat al Premiului Novel pentru Fizică, în anul 1963. (m. februarie 1973)

1950 - A început războiul din Coreea. Trupe nord-coreene au atacat Coreea de Sud, încercând să refacă unitatea ţării.

1955 - A fost înfiinţată, la Bucureşti, Biblioteca Naţională.

1975 - Proclamarea independenţei de stat a Mozambicului.

1991 - Croaţia îşi proclamă independenţa de stat.

1991 - Slovenia îşi proclamă independenţa de stat.

1992 - La Istanbul, a avut loc reuniunea la nivel de şefi de stat din 11 ţări riverane Mării Negre, la care a participat şi România. Întâlnirea a avut drept scop semnarea Declaraţiei privind cooperarea economică în zona Mării Negre.
1997 - A murit oceanograful Jacques-Yves Cousteau. (n. iunie 1910)

2009 - Criticul şi teoreticianul literar Matei Călinescu a încetat din viaţă. ("Matthew's Enigma... A father's portrait of his autistic son", "Titanul şi geniul în poezia lui Eminescu", "Conceptul modern de poezie: de la romantism la avangardă") (n. 15 iunie 1934)

2009 - A încetat din viaţă actriţa americană Farrah Fawcett, fostul star din serialul de televiziune "Îngerii lui Charlie", difuzat în anii '70.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici