Senatul aprobă numirea lui Liviu Sebastian Jicman ca vicepreşedinte al ICR

Senatul a decis, marţi, prin vot, numirea lui Liviu Sebastian Jicman în funcţia de vicepreşedinte al Institutului Cultural Român.

249 afișări
Imaginea articolului Senatul aprobă numirea lui Liviu Sebastian Jicman ca vicepreşedinte al ICR

Senatul aprobă numirea lui Liviu Sebastian Jicman ca vicepreşedinte al ICR (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Candidatura sa a întrunit 100 de voturi "pentru", fiind de asemenea exprimate cinci voturi "împotrivă" şi cinci abţineri.

Senatorii din Comisia pentru cultură şi cei din Comisia pentru politică externă au avizat favorabil în unanimitate, anterior, candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al Institutului Cultural Român (ICR) a lui Jicman, apreciind că acesta întruneşte condiţiile necesare pentru a exercita această funcţie.

Liviu Sebastian Jicman, în prezent consilier local la Sectorul 6, a fost propus de PNL pentru funcţia de vicepreşedinte al Institutului Cultural Român (ICR).

La audierea din comisii, candidatul propus de PNL pentru funcţia de vicepreşedinte al Institutului Cultural Român a menţionat că sunt în derulare programe internaţionale la care Institutul se poate implica ca partener.

"Sunt convins că sunt câteva programe importante care pot fi continuate sau reluate. De exemplu, mă gândesc la Festivalul Internaţional George Enescu şi ar fi o idee bună ca ICR să reia parteneriatul cu acest festival, fără o investiţie extraordinară de resurse. Astfel de programe se pot gândi şi la alte evenimente de standard şi de prestanţă mondială pe care România le organizează, cum ar fi Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Cred, de asemenea, că ICR are deja un rol foarte bine determinat în cadrul reţelei internaţionale a institutelor culturale. Sunt multe elemente la care ne vom putea gândi, dar asta cu siguranţă o vom face în cadrul structurilor de conducere ale ICR mai ales într-un bun parteneriat cu MAE, MCC şi cu acordul Senatului", a afirmat Jicman.

Liviu Sebastian Jicman, în vârstă de 32 de ani, este în prezent consilier local la Primăria Sectorului 6.

Anterior, Jicman a fost director de cabinet al ministrului Culturii, manager cultural la Departamentul PR al Teatrului "Masca" Bucureşti, consilier al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, asistent la cabinetul ministrului Sănătăţii şi consilier la Senat.

Potrivit CV-ului acestuia, Jicman a ocupat în perioada 2000-2004 funcţia de consilier economic la Intermedia Art Romania.

La capitolul "Experienţă în domeniul politicilor publice", Sebastian Jicman menţionează candidaturile sale, din partea PNL, pentru CGMB (iunie 2008), pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 28 Bucureşti (noiembrie 2008) şi candidatura din 2012 pentru Consiliul Local al Sectorului 6.

Jicman a fost preşedinte al Cluburilor Studenţesti Liberale.

Liviu Sebastian Jicman este licenţiat în economie, absolvind în perioada 2000 – 2004 Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Studii Economice în Limbi Străine – secţia germană. În aceeaşi perioadă el a urmat cursurile la distanţă ale Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Ştiinţe Politice, pe care a absolvit-o în 2005, având şi un master în acest domeniu.

Ulterior, la Şcoala Naţională de Sănătate Publică şi Management Spitalicesc, a obţinut Atestat pentru Manager de Spital.

În perioada februarie – iunie 2007 a urmat, în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I", cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

În prezent, Jicman urmează cursurile de învăţământ la distanţă ale Facultăţii de Drept (Universitatea Bucureşti).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici