Site-ul Pornhub, ameninţat cu judecata de producătorii de parmezan, din cauza unei reclame - VIDEO

Uniunea producătorilor de parmigiano reggiano - un tip de parmezan cu denumire de origine controlată - vor să dea în judecată Pornhub, celebrul site de clipuri video interzise minorilor, pentru că au folosit numele produsului lor într-o reclamă, fără a le cere permisiunea.

31882 afișări
Imaginea articolului Site-ul Pornhub, ameninţat cu judecata de producătorii de parmezan, din cauza unei reclame - VIDEO

Site-ul Pornhub, ameninţat cu judecata de producătorii de parmezan, din cauza unei reclame (Imagine: Captura Video)

Într-o reclamă la noul său serviciu de streaming digital cu plată, Pornhub Premium, un cuplu face cumpărături într-un supermarket.

"De ce nu am cumpăra şi nişte parmigiano reggiano maturat?", îşi întreabă bărbatul partenera. "Se pare că este un «Pornhub premium» al brânzeturilor", adaugă acesta.

Avocaţii consorţiului italian ameninţă cu acţiuni în instanţă pentru a apăra imaginea celebrului lor parmezan, au explicat aceştia pentru publicaţia The Guardian.

Într-un comunicat emis miercuri, consorţiul italian spune că reclama nu este "numai de prost gust şi inacceptabilă, dar şi ofensatoare pentru producătorii noştri şi munca lor".

Reclama "caută în mod vulgar să genereze profit exploatând celebritatea parmezanului", se arată în acelaşi document.

"În reclamă se foloseşte denumirea «parmigiano reggiano» şi nu numele «parmezan», care poate fi folosit generic în SUA", a mai spus un purtător de cuvânt al consorţiului italian.

Organizaţia a cerut eliminarea imediată a reclamei, însă o versiune "cenzurată" a acesteia este difuzată pe platforma Vimeo.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici