Sorin Enache a fost desemnat să conducă Realitatea, sub autoritatea Rovigo

Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea Media, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că Sorin Enache este persoana desemnată să conducă Realitatea Media, el desfăşurându-şi activitatea strict sub autoritatea Rovigo, după ce contractul de management cu Asesoft a fost denunţat.

766 afișări
Imaginea articolului Sorin Enache a fost desemnat să conducă Realitatea, sub autoritatea Rovigo

Sorin Enache a fost desemnat să conducă Realitatea, sub autoritatea Rovigo

Rovigo, administratorul judiciar al Realitatea Media, a anunţat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, denunţarea contractului cu Asesoft Internaţional, fapt pentru care, începând de joi, compania condusă de Sebastian Ghiţă nu mai administrează Realitatea TV.

Întrebat de MEDIAFAX cine va manageria în continuare Realitatea Media, Elan Schwartzenberg, proprietarul companiei, a spus: "Reorganizarea judiciară presupune că societatea este condusă de o persoană desemnată de firmă, iar noi l-am ales pe Sorin Enache; el trebuie să-şi desfăşoare activitatea strict şi numai sub autoritatea justiţiei, care, în acest caz, este reprezentată de Rovigo/Avocat Deleanu". De-a lungul timpului, Sorin Enache a ocupat diferite funcţii de conducere în grupul Realitatea, inclusiv cea de director general al Realitatea TV.

Totodată, Elan Schwartzenberg a precizat că, din acest moment, veniturile din publicitate ale staţiei Realitatea TV vor intra în conturile Realitatea Media şi nu ale Asesoft.

"Realitatea Media vinde publicitate prin Media Consulta/ Mihai Craiu şi, din acest moment, veniturile trebuie conform legii să intre în contul Realitatea şi nu ca până acum în Asesoft", a explicat Elan Schwartzenberg.

În ceea ce priveşte banii pe care Asesoft i-a investit în Realitatea Media, Schwartzenberg a spus: "Contractul specifică că orice sumă peste 5.000.000 euro se datorează managementului defectuos... drept care nu se recuperează. Suma de bază de 5.000.000 euro se poate recupera peste 5 ani, dar, în cazul întreruperii contractului din culpa Asesoft, se pierd şi aceşti bani. Oricum, din ce am văzut în hârtiile contabile, se pare că, în ultimele luni, Asesoft nu a investit nici un ban în afara celor colectaţi din piaţă de Mihai Craiu/ Media Consulta, vărsaţi direct în contul Asesoft şi de acolo plătiţi doar unde considerau cei din Ploieşti... (bazele companiei Asesoft s-au pus în Ploieşti, n.r.)".

De cealaltă parte, Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV şi cel care patronează grupul de firme Asesoft, a declarat joi pentru MEDIAFAX: "Cuplul Vîntu - Schwartzenberg doreşte să-şi păcălească partenerii şi creditorii prin metoda FNI". "Cu Asesoft nu merge aşa uşor. Am mai primit astfel de notificări şi, dacă dânşii doresc ceva de la compania Asesoft, să meargă în instanţă. Asesoft va asigura funcţionarea staţiei TV cu sau fără încurcăturile stârnite de domnul Vîntu şi de domnul lichidator Vasile Căciulă. Asesoft are licenţă şi poate asigura continuitatea emisiei, chiar dacă Realitatea Media va ajunge în faliment". "Astăzi, Asesoft este cel mai mare creditor şi-şi va impune punctul de vedere cu privire la această companie", a mai spus Ghiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici