Spectacolul "Femeia care şi-a pierdut jartierele" de Silviu Purcărete, pe 20 august, la Romexpo

Spectacolul "Femeia care şi-a pierdut jartierele", montat de Silviu Purcărete la Teatrul de Comedie, va avea o reprezentaţie pe 20 august, la Romexpo, într-un spaţiu care se va numi "Teatrul Teatrelor" şi va putea fi folosit de teatrele bucureştene, a declarat pentru MEDIAFAX George Mihăiţă.

1012 afișări
Imaginea articolului Spectacolul "Femeia care şi-a pierdut jartierele" de Silviu Purcărete, pe 20 august, la Romexpo

Regizorul Silviu Purcărete (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiţă, a spus că a găsit un loc perfect pentru spectacolul realizat de Silviu Purcărete. Pavilionul de la Romexpo, unde se va juca "Femeia care şi-a pierdut jartierele", are 450 de locuri dispuse în gradene, "ca la tenis", a explicat George Mihăiţă. El a mai spus că acest "spaţiu special" a fost exact ceea ce a căutat pentru a integra viziunea artistică a lui Silviu Purcărete.

Din distribuţia spectacolului pus în scenă la Romexpo pe 20 august fac parte Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, Mihaela Teleoacă şi Dorina Chiriac. Următoarele reprezentaţii de la Romexpo ale spectacolului semnat de Purcărete vor avea loc pe 23 şi 30 august. Biletele pentru toate cele trei reprezentaţii de la Romexpo vor fi puse în vânzare în zilele care urmează.

Potrivit lui Mihăiţă, spaţiul de la Romexpo poate fi folosit de orice teatru care doreşte să îşi prezinte un spectacol. În ceea ce priveşte montările de la Teatrul de Comedie, actorul a spus că va folosi această scenă doar în măsura în care spaţiul se potriveşte conceptului de spectacol.

Spectacolul "Femeia care şi-a pierdut jartierele", realizat după un text de Eugene Labiche, a mai fost jucat anul acesta o dată la sediul Teatrului de Comedie din Bucureşti, dar şi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Pe de altă parte, la sediul Teatrului de Comedie din Bucureşti urmează să intre în lucru, în toamnă, două spectacole. Unul dintre acestea este "Pescăruşul" de Cehov, care va fi pus în scenă de Horaţiu Mălăele.

Totodată, întrucât Teatrul de Comedie a sărbătorit 50 de ani de existenţă, George Mihăiţă spune că instituţia pe care o conduce va continua să îl omagieze pe Radu Beligan - care a fost primul director al teatrului. Astfel, marele actor şi regizor va monta un spectacol pe scena Teatrului de Comedie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici