Spectacolul "Ruins True" al Teatrului Maghiar de Stat, la Festivalul de Teatru de la Avignon

Spectacolul "Ruins True", coproducţie a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj şi a Sushi Center for the Urban Arts San Diego, în regia lui Gábor Tompa, va participa la cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de Teatru din Avignon (Franţa), secţiunea "off".

84 afișări
Imaginea articolului Spectacolul "Ruins True" al Teatrului Maghiar de Stat, la Festivalul de Teatru de la Avignon

Spectacolul "Ruins True" al Teatrului Maghiar de Stat, la Festivalul de Teatru de la Avignon (Imagine: www.huntheater.ro)

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, în perioada 8-29 iulie, spectacolul "Ruins True" va participa la cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de Teatru de la Avignon, secţiunea "off".

Spectacolul de dans contemporan inspirat de operele lui Samuel Beckett, în regia lui Gábor Tompa, este interpretat de Liam Clancy, Mary Reich, Yolande Snaith, precum şi de copilul Kristóf Dimény.

Festivalul de Teatru de la Avignon este cel mai prestigios eveniment de teatru din Europa, care se desfăşoară în decursul a peste trei săptămâni, şi se bucură de o atenţie deosebită din partea oamenilor de specialitate din întreaga lume.

Théâtre des Halles a fost înfiinţat de Alain Timar, personalitate proeminentă a vieţii teatrale franceze, în prezent directorul teatrului, regizor, scenograf, artist vizual. În ultimii 34 de ani, el a regizat 47 de spectacole în Franţa şi în străinătate, având expoziţii în numeroase galerii de renume din Franţa (Avignon, Paris) şi Belgia.

Spectacolul "Ruins True" ("Ruines vrai refue" în limba franceză) va fi jucat în fiecare seară între 8 şi 29 iulie (cu excepţia zilei de 17 iulie), de la ora 19.30, la Théâtre des Halles, Sala Chapitre.

"Ruins True" explorează limitele artelor spectacolului, ale teatrului, dansului, poeziei, multimedia şi posibilitatea acestora de intermediere, plasând în centrul spectacolului descompunerea relaţiilor umane, demnitatea morţii, a memoriei, reprezentată drept "valoarea" ultimă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici