Stelian Tănase a semnat prelungirea cu 6 luni a Contractului Colectiv de Muncă la nivelul TVR

Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a declarat, pentru MEDIAFAX, că a semnat, marţi, actul adiţional de prelungire cu şase luni a Contractului Colectiv de Muncă (CCM) la nivelul SRTV.

165 afișări
Imaginea articolului Stelian Tănase a semnat prelungirea cu 6 luni a Contractului Colectiv de Muncă la nivelul TVR

Stelian Tănase a semnat prelungirea cu 6 luni a Contractului Colectiv de Muncă la nivelul TVR (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"S-a rezolvat. Am semnat contractul colectiv", a declarat Stelian Tănase, marţi, pentru MEDIAFAX.

Anunţul lui Stelian Tănase vine după ce, luni, Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din TVR, a transmis un comunicat de presă în care îl acuza pe Stelian Tănase că nu a pus în aplicare decizia Consiliului de Administraţie din 4 decembrie şi nu a semnat şi înregistrat actul adiţional de prelungire cu 6 luni a CCM, fapt pentru care ia în considerare declanşarea grevei.

Sindicatul mai spunea că, până luni, Stelian Tănase nu a dus la îndeplinire mandatul dat de Consiliul de Administraţie printr-o Hotărâre din 4 decembrie, respectiv nu a semnat şi înregistrat actul adiţional de prelungire cu 6 luni a CCM.

În această situaţie, SPUS TV spunea că a depus pe 11 decembrie o solicitare către Stelian Tănase pentru a fi aduse la cunoştinţa sindicatului motivele pentru care nu a îndeplinit acest mandat. SPUS TV mai spunea că termenul pentru a răspunde la această solicitare era luni.

"În cazul în care până la acest termen nu se primeşte un răspuns sau nu se înregistrează Actul Adiţional la ITM (Inspectoratul Teritorial de Muncă, n.r.), considerăm că sunt create premisele declanşării conflictului colectiv de muncă, urmând toate etapele legale până la declanşarea grevei, dacă va fi necesar! Dintre toate abuzurile comise până acum de actuala conducere a SRTV, acesta ar fi, de departe, cel mai grav, în opinia noastră fiind de natură penală!", a mai spus SPUSTV.

Sindicatul mai spunea că, dacă până la 31 decembrie Actul Adiţional nu este înregistrat la ITM, angajaţii SRTv vor reveni la drepturile prevăzute în Codul Muncii.

De asemenea, sindicatul preciza că se teme că în şedinţa Consiliului de Administraţie al TVR de marţi se va încerca anularea Hotărârii CA din 4 decembrie.

"Drepturile cele mai importante pe care salariaţii SRTv le pot pierde sunt: sporul de vechime (va fi luat în considerare doar cel cuprins în CIM la data angajării), sporul pentru ore suplimentare va fi de 75% în loc de 100%, sporul de S/D - probabil 1% (nu e prevăzută o valoare în Codul Muncii), zilele suplimentare de concediu, primele de fidelitate, ajutoarele sociale etc. Vor dispărea de asemenea plafoanele maxime de salarizare ceea ce va permite majorări aberante de salarii", mai spunea, luni, SPUSTV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici