Stindardul liturgic al lui Ştefan cel Mare, expus la Muzeul "Vasile Pârvan" din Bârlad

Expoziţia "Stindardul liturgic al lui Ştefan cel Mare", care celebrează victoria voievodului român în lupta de la Podul Înalt, din 10 ianuarie 1475, va fi vernisată la sediul central al Muzeului "Vasile Pârvan" din Bârlad, duminică, de la ora 11.30, informează un comunicat.

264 afișări
Imaginea articolului Stindardul liturgic al lui Ştefan cel Mare, expus la Muzeul "Vasile Pârvan" din Bârlad

Stindardul liturgic al lui Ştefan cel Mare, expus la Muzeul "Vasile Pârvan" din Bârlad

În deschiderea evenimentului organizat de Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), în colaborare cu Muzeul "Vasile Pârvan" din Bârlad, vor lua cuvântul Ernest Oberländer-Târnoveanu, director general al MNIR, profesorul Mircea Mamalaucă şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Vaslui.

Expoziţia celebrează victoria domnitorului Ştefan cel Mare în bătălia de la Podul Înalt, Vaslui, din 10 ianuarie 1475, împotriva armatei otomane, în fruntea căreia se afla Suleiman Paşa.

Stimulaţi de interesul arătat de publicul din România, dar şi din afara graniţelor, pentru această excepţională broderie, Muzeul Naţional de Istorie a României doreşte să ofere posibilitatea cât mai multor iubitori de istorie, dar şi de artă de a o admira.

Astfel, stindardul a mai fost expus în ţară, în locuri pline de istorie, la muzeele din Ploieşti, Târgovişte, Piatra Neamţ, Iaşi, dar şi în Republica Moldova, la Chişinău.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 13 ianuarie - 2 februarie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici