Televiziunile şi radiourile publice din Israel vor fi închise şi reunificate într-o nouă structură

The Israel Broadcasting Authority (IBA), reţeaua publică de televiziune şi radio din Israel, şi Educational Television, o televiziune deţinută tot de statul israelian, vor fi închise şi înlocuite cu o nouă structură, informează haaretz.com.

126 afișări
Imaginea articolului Televiziunile şi radiourile publice din Israel vor fi închise şi reunificate într-o nouă structură

Televiziunile şi radiourile publice din Israel vor fi închise şi reunificate într-o nouă structură (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Informaţia a fost făcută publică de ministrul israelian al Comunicaţiilor, Gilad Erdan, şi de ministrul Finanţelor, Yair Lapid, într-o conferinţă de presă, organizată la sfârşitul săptămânii trecute.

Banii publici "au dispărut într-o gaură neagră" a orelor suplimentare plătite în reţeaua publică de televiziune şi radio, a spus ministrul Comunicaţiilor, făcând referire la contractele de muncă "nerealiste" încheiate de IBA cu angajaţii săi.

Potrivit planurilor lui Gilad Erdan, israelienii nu vor mai fi nevoiţi să plătească taxa pentru recepţionarea serviciului public de televiziune începând din luna martie 2015, potrivit The Jerusalem Post, care este citat de broadbandtvnews.com.

În prezent, IBA (Rashùt Ha-Shidúr) deţine Channel 1, principala televiziune publică israeliană (care emite şi în versiune HD), şi Channel 33, care difuzează programe în limbile ebraică, arabă şi engleză. Acestora li se adaugă Educational Television, o altă televiziune deţinută tot de statul israelian, care difuzează programe pentru copii.

Sub noua structură, serviciul public de media israelian va cuprinde trei televiziuni, una în ebraică, una în arabă şi una pentru copii.

Pe de altă parte, taxa de radio pe care proprietarii de autovehicule trebuie să o plătească pentru recepţionarea serviciului public de radio va fi păstrată.

De asemenea, cele opt staţii publice de radio vor continua să emită sub noua structură, însă ele nu vor mai difuza publicitate.

Totodată, este prevăzut că departamentele de ştiri ale staţiilor publice de televiziune şi radio se vor unifica într-o singură divizie care va furniza informaţii pentru televiziunile şi radiourile din reţeaua publică istraeliană.

Pe de altă parte, activele IBA vor fi vândute. Bugetul anual pentru noua structură care va opera televiziunile şi radiourile publice israeliene va fi de aproximativ 142,2 milioane de euro.

Potrivit broadbandtvnews.com, este de aşteptat ca planurile de închidere a IBA să fie criticate de partidele de opoziţie din Israel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici