"The Tree of Life", un film despre paternitate şi naşterea universului, a deschis Anonimul - VIDEO

"The Tree of Life", de Terrence Mallick, câştigătorul de anul acesta al Palme d'Or, a deschis ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Anonimul, ce se desfăşoară între 8 şi 14 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

356 afișări
Imaginea articolului "The Tree of Life", un film despre paternitate şi naşterea universului, a deschis Anonimul - VIDEO

Festivalul Internaţional de Film Anonimul (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Câteva sute de turişti veniţi pentru eveniment s-au adunat în campingul satului pentru a urmări, timp de două ore, o poveste despre un tată abuziv, dublată de povestea creării lumii.

Selecţionera filmelor de scurtmetraj şi animaţie, Irina Margareta Nistor a spus că ediţia de anul acesta de la Anonimul va fi "un Cannes răsturnat", deoarece filmul de deschidere al evenimentului din Deltă este cel care a câştigat premiul cel mare, anul acesta, în timp ce filmul de închidere va fi "Miezul nopţii în Paris/Midnight in Paris" de Woody Allen, titlul care a fost proiectat la debutul festivalului de pe Croazetă.

Printre cei care au fost în public s-au numărat şi actorii Ana Ularu, Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, dar şi Marcel Iureş, preşedintele festivalului.

Gazda galei de deschidere, Florin Piersic Jr., l-a prezentat pe Iureş ca fiind un actor cu care vrea să joace în "mai mult de o scenă într-un film".

"Uite că apucarăm şi a opta ediţie şi o să o apucăm şi pe a 18-a şi pe a 28-a", a spus Iureş. "Dar din dar, se face festivalul Anonimul", a spus acesta. Selecţionerul festivalului, Ludmila Cvikova, a trimis un mesaj video spectatorilor din Sfântu Gheorghe, anul acesta devenind şi selecţioner al festivalului de la Doha.

În cadrul ceremoniei a existat şi un film de comemorare a fostului selecţioner al evenimentului, criticul Alex Leo Şerban, care a murit, anul acesta, în aprilie.

Evenimentul din Deltă îl comemorează, anul acesta, pe Ştefan Iordache. În memoria marelui actor vor fi proiectate filme-eveniment precum "Concurs" sau "Hotel de lux", ambele de Dan Piţa.

Invitatul special al ediţiei de anul acesta a Festivalului Anonimul este regizorul turc Nuri Bilge Ceylan. Acesta va susţine, joi, un masterclass pentru cei prezenţi în Sfântu Gheorghe. De asemenea, la festival va mai fi prezentat cel mai recent film al acestuia, "A fost odată în Anatolia". Filmul a primit premiul juriului la Cannes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici