The Weinstein Company vrea să-şi vândă divizia TV companiei ITV, pentru 950 de milioane de dolari

Grupul media ITV este în negocieri pentru a cumpăra divizia de televiziune a The Weinstein Company, pentru suma de 950 de milioane de dolari, informează screendaily.com.

73 afișări
Imaginea articolului The Weinstein Company vrea să-şi vândă divizia TV companiei ITV, pentru 950 de milioane de dolari

The Weinstein Company vrea să-şi vândă divizia TV companiei ITV, pentru 950 de milioane de dolari (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Aceasta ar fi cea mai mare achiziţie a grupului ITV de până în prezent şi i-ar oferi acces la o parte din drepturile asupra unor producţii TV coproduse de The Weinstein Company, precum drama de epocă "Marco Polo" (Netflix) şi remake-ul "Război şi pace" (Lookout Point, BBC Wales şi BBC Worldwide).

Surse apropiate celor două companii spun că ITV ar trebui să plătească pentru început o sumă de 300-400 de milioane de dolari, restul urmând să fie achitat în următorii ani, similar procedurii de achiziţie a companiei Talpa Media, o înţelegere încheiată luna trecută.

În martie, grupul media britanic ITV a încheiat o înţelegere pentru cumpărarea, pentru suma de 355 de milioane de lire sterline (505 milioane de euro), a companiei de producţie TV olandeze Talpa Media, producătorul unor formate internaţionale de succes, precum "The Voice" - difuzată şi în România, de Pro TV, cu titlul "Vocea României" -, "I Love My Country" şi "Dating In The Dark".

Harvey Weinstein şi fratele său Bob vor continua să coordoneze operaţiunile privind divizia de televiziune, potrivit aceloraşi surse. Acelaşi lucru a fost stabilit, de altfel, şi pentru Talpa Media, fondatorul John de Mol şi ceilalţi membri ai echipei de conducere a Talpa continuând să lucreze exclusiv pentru această companie după trecerea ei la ITV.

Aceasta este o achiziţie extrem de importantă pentru ITV, având în vedere că The Weinstein Company produce programe şi filme numeroase, printre acestea numărându-se lungmetrajul biografic dedicat lui Stan Laurel şi Oliver Hardy, "Stan and Ollie" (BBC), drama poliţistă "Book of the Dead" (WGN), reality-show-ul "Mob Wives" (VH1), concursul "Project Runway" etc.

The Weinstein Company este mai cunoscută ca producător de cinema, printre cele mai recente succese ale sale numărându-se "Majordomul/  The Butler", de Lee Daniels, şi "Mandela: Lungul drum spre libertate/ Mandela: Long Walk to Freedom", de Justin Chadwick, însă în ultimii doi ani s-a concentrat foarte mult pe producţia de televiziune.

Potrivit unui comunicat emis de ITV luna trecută, compania de media vrea să-şi extindă operaţiunile la nivel internaţional.

În 2014, ITV a cumpărat companiile de televiziune americane Leftfield Entertainment şi DiGa Vision, iar în urma acestor achiziţii, operaţiunile la nivel internaţional au generat aproape jumătate din veniturile totale de pe anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici