"The Wellness Process", de Marius Iacob, premiat cu 70.000 de euro la Festivalul goEast din Germania

Documentarul "The Wellness Process", de Marius Iacob, o coproducţie Germania/ România, a primit, marţi, la Festivalul goEast din Germania, premiul Fundaţiei Robert Bosch Stiftung pentru cooperare internaţională, care constă în suma de 70.000 de euro, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

337 afișări
Imaginea articolului "The Wellness Process", de Marius Iacob, premiat cu 70.000 de euro la Festivalul goEast din Germania

"The Wellness Process", de Marius Iacob, premiat cu 70.000 de euro la Festivalul goEast din Germania (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului goEast din Wiesbaden s-a desfăşurat între 9 şi 15 aprilie.

Juriul, care a ales proiectele cinematografice câştigătoare, a fost format din Doris Hepp (Germania), Stefan Kitanov, directorul Sofia International Film Festival din Bulgaria, Matthijs Wouter Knol, manager de programe la Berlinale Talent Campus, Christine Kopf, de la Deutsches Filminstitut din Germania, Mait Laas, cineast şi artist din Letonia, Nikolaj Nikitin din Germania, Mirsad Purivatra, directorul Sarajevo Film Festival din Bosnia şi Herţegovina, şi Ada Solomon, producător din România.

La categoria documentar, proiectul "The Wellness Process", o coproducţie germano-română, regizată de Marius Iacob, a fost declarat câştigător. Producţia este asigurată de Irina Andreea Malcea şi Christian Popp.

De asemenea, o menţiune specială a primit proiectul "Border Barbars", o coproducţie Germania/ Polonia, regizată de Igor Chojna.

La categoria animaţie, proiectul desemnat câştigător a fost "The Wild Boar", o coproducţie Germania/ Ungaria, de Bella Szederkényi.

Totodată, la categoria scurtmetraj de ficţiune, câştigătorul premiului a fost "Zeus' Volkswagen", o coproducţie Germania/ Bulgaria, regizată de Pavel Vesnakov. Şi la această categorie, pelicula "Getting fat in a healthy way", de Kevork Aslanyan, o coproducţie Germania/ Bulgaria, a primit menţiune specială.

De asemenea, filmul "Jupiter and the Sea", de Ştefan Botez, a câştigat premiul Open Frame, acordat de fundaţia BHF-BANK şi care constă în suma de 5.000 de euro.

Fundaţia Robert Bosch Stiftung oferă trei premii pentru cooperare internaţională, unor cineaşti tineri germani şi din estul Europei, concentrându-se în special pe zona Caucazului şi a regiunii Mării Negre. Premiul, care poate ajunge la suma de 70.000 de euro pentru fiecare proiect selectat, este acordat unui documentar, unui film de animaţie şi unui scurtmetraj de ficţiune. Tinerilor regizori, scenarişti, producători şi cameramani li se dă posibilitatea de a studia metodele şi stilurile creative ale partenerilor de proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici