Top 10 cele mai amuzante scenarii de film de la Hollywood - VIDEO

Membrii Asociaţiei Scriitorilor din America au realizat un top al celor mai amuzante scenarii de film scrise vreodată. Clasamentul este condus de Woody Allen cu comedia romantică Annie Hall.

1498 afișări
Imaginea articolului Top 10 cele mai amuzante scenarii de film de la Hollywood - VIDEO

Top 10 cele mai amuzante scenarii de film scrise vreodată - VIDEO

Membrii organizaţiei au votat dintr-o listă de 101 scripturi topul celor mai bune scenarii de comedie de la Hollywood. Rezultatele au fost anunţate în cadrul  unui eveniment organizat în Los Angeles şi prezentat de Rob Reiner.

Pe locul 1 în top se clasează comedia romantică Annie Hall a lui Woody Allen, în care acesta joacă şi rolul principal masculin, alături de Diane Keaton şi care a obţinut patru premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun scenariu în 1978.

Pe lângă scenariul pentru Annie Hall, Woody Allen a avut în concurs alte şase scripturi: Adormitul, Bananas, Ia banii şi fugi, Broadway Danny Rose, Dragoste şi moarte şi Manhattan.

Top trei cele mai amuzante scenarii de film este completat de „Unora le place jazz-ul” (1959), cu Marilyn Monroe în prim-plan pe locul al doilea  şi ”Ziua cârtiţei” (1993) cu actorii Bill Murray şi Andie MacDowell în rolurile principale care a ocupat poziţia a treia.  

Top 10 cele mai amuzante scenarii de la Hollywood

1. Annie Hall (1977)

2. Unora la place jazz-ul  (1959)

3. Ziua Cârtiţei (1993)

4. Avionul buclucaş (1980)

5. Tootsie (1982)

6. Tânărul Frankenstein (1974)

7. Dr Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)

8. Şei în flăcări (1974)

9. Monty Python and the Holy Grail (1975)

10. Peripeţii la colegiu (1978)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici