Tranzacţie în media franceză: Ofertă de 595 milioane de euro pentru preluarea grupului NextRadioTV

Miliardarul franco-israelian Patrick Drahi, proprietarul grupului telecom Altice, s-a aliat cu antreprenorul media Alain Weill pentru a prelua grupul francez de televiziune şi radio NextRadioTV şi vor lansa o ofertă publică de achiziţie a acestuia de 595 de milioane de euro, potrivit lexpress.fr.

1252 afișări
Imaginea articolului Tranzacţie în media franceză: Ofertă de 595 milioane de euro pentru preluarea grupului NextRadioTV

Tranzacţie în media franceză: Ofertă de 595 milioane de euro pentru preluarea grupului NextRadioTV

Patrick Drahi, al treilea cel mai bogat om din Franţa, este proprietarul grupului telecom Altice, din care fac parte companiile Numéricable (cu operaţiuni în distribuţie de televiziune) şi SFR - Société française du radiotéléphone (companie de telecom).

Totodată, Patrick Drahi deţine cotidianul Libération şi săptămânalul L'Express, două dintre cele mai importante publicaţii franceze, televiziunea de ştiri israeliană i24news şi grupul israelian de televiziune şi telefonie mobilă Hot.

După ce, în iunie 2014, a cumpărat Libération, iar, în februarie 2015, L'Express, alături de alte reviste, Patrick Drahi deţine al cincilea grup de presă scrisă din Franţa şi doreşte să se extindă în media.

Patrick Drahi şi Alain Weill vor lansa în curând o ofertă publică de achiziţie a grupului NextRadioTV, pentru o sumă de circa 595 de milioane de euro. Astfel, până în 2019, Patrick Drahi ar putea să preia controlul total al NextRadioTV, unul dintre cele mai mari grupuri media independente din Franţa.

NextRadioTV a fost înfiinţat în anul 2000, de Alain Weill, care este în prezent preşedinte-director general al acestui grup de media şi deţine un pachet minoritar de acţiuni în această companie listată la bursă şi în care aproape 60% din acţiuni sunt deţinute de alte persoane/ companii.

NextRadioTV include, printre altele, postul de radio generalist RMC, televiziunea de ştiri BFMTV şi televiziunile tematice RMC Découverte şi BFM Business. În 2014, NextRadioTV a avut o cifră de afaceri de 195,1 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici