Tudor Gheorghe începe turneul "Ce-am avut şi ce-am pierdut" la Craiova

Tudor Gheorghe începe turneul "Ce-am avut şi ce-am pierdut" pe 25 februarie, de ziua lui Marin Sorescu, la Teatrul Naţional din Craiova, care poartă numele marelui scriitor.

520 afișări
Imaginea articolului Tudor Gheorghe începe turneul "Ce-am avut şi ce-am pierdut" la Craiova

Tudor Gheorghe (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Ce-am avut şi ce-am pierdut" este un spectacol-eveniment dedicat zilei de naştere a simbolului Olteniei culturale (29 februarie). Concertul este bazat pe operele poetului şi dramaturgului Marin Sorescu, ce vor fi transpuse în interpretarea inedită a maestrului Tudor Gheorghe, în acompaniamentul tarafului alcătuit din Virgil Iordache (vioară), Floricel Gheorghe (ţambal), Liviu Preda (violă), Ionel Feraru (contrabas).

"De fiecare dată când îl ascult - şi asta se întâmplă des -, Tudor Gheorghe îmi confirmă bănuiala că poezia românească - populară şi cultă - poate mişca munţii.(...) Problema mea, inhalând prin toţi porii melodia fiinţei sale, este cum să-mi stăpânesc o lacrimă de dragoste, admiraţie şi mândrie că poate exista acest fenomen pe care, vorba lui Grigore Vieru, îmi e mai uşor să-l pup", spunea Marin Sorescu, în 1988.

Turneul lui Tudor Gheorghe continuă din Craiova la Râmnicu Vâlcea, Ploieşti, Târgovişte, Piteşti şi mai include mari oraşe din ţară, precum Iaşi, Suceava şi Sibiu. Turneul se va încheia pe 25 aprilie, la Casa de Cultură din Alexandria. De asemenea, Tudor Gheorghe va ajunge în Capitală cu acest spectacol, la Sala Palatului, pe 1 aprilie.

Biletele pentru concertul "Ce-am avut şi ce-am pierdut" pot fi achiziţionate de la casele de bilete ale sălilor de spectacole şi prin intermediul distribuitorilor autorizaţi. Preţul unui bilet variază în funcţie de categoria de loc.

Tudor Gheorghe, în vârstă de 67 de ani, este cântăreţ, compozitor şi actor. Pe parcursul carierei sale a lansat peste 25 de albume şi a susţinut numeroase spectacole în ţară şi străinătate. Totodată, a jucat în foarte multe spectacole de teatru, mai ales la Teatrul Naţional din Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici