TVR: Oferta timpilor de antenă pentru campania electorală a fost recalculată

Oferta timpilor de antenă la TVR pentru campania electorală a fost recalculată, în condiţiile anunţării, în ultimul moment, de către BEC, a listelor definitive cu candidaturi, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Televiziunea Română.

188 afișări
Imaginea articolului TVR: Oferta timpilor de antenă pentru campania electorală a fost recalculată

TVR: Oferta timpilor de antenă pentru campania electorală a fost recalculată (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"În urma anunţării, în data de 8 noiembrie, de către Biroul Electoral Central (BEC) a listelor cu candidaturile definitive, potrivit cărora în campania electorală intră în cursă cinci mari competitori: ARD, PP-DD, PRM, UDMR şi USL, TVR a iniţiat de urgenţă o nouă rundă de discuţii, cu reprezentanţii partidelor politice, pentru a stabili programul emisiunilor electorale şi timpii de antenă", se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, vineri, la sediul SRTv, a avut loc a doua întâlnire între reprezentanţii Televiziunii Române şi cei ai partidelor parlamentare care participă la campania electorală, pentru stabilirea timpilor de antenă şi a programului emisiunilor de dezbatere electorală.

"La întâlnirea de astăzi, 9 noiembrie, noua propunere a SRTv, ca emisiunile de dezbateri să aibă loc în zilele miercuri şi joi, a fost acceptată de reprezentanţii ARD, dar respinsă de cei ai UDMR şi USL, care preferă zilele de marţi, respectiv vineri. Constatând imposibilitatea unui consens pentru o variantă sau alta, SRTv va propune partidelor politice varianta iniţială, prezentată pe 7 noiembrie şi acceptată de majoritatea participanţilor la negocieri, cea în care dezbaterile erau fixate în zilele de marţi şi vineri", se spune în comunicat.

La prima întâlnire, din data de 7 noiembrie, reprezentanţii SRTv s-au întâlnit cu cei ai principalelor partide şi alianţe politice: USL, ARD şi UDMR. În timpul discuţiilor, TVR a propus zilele de marţi şi de vineri pentru dezbaterile electorale. Propunerea a fost acceptată de reprezentanţii UDMR şi USL, însă a fost respinsă de cei de la ARD.

"Ca urmare a anunţării, în ultimul moment, de către BEC, a listelor definitive cu candidaturi, TVR a recalculat timpii de antenă aferenţi formaţiunilor politice", se mai spune în comunicat.

TVR a anunţat în 7 noiembrie, printr-un comunicat de presă, că Televiziunea Română va difuza în campania pentru alegerile parlamentare emisiuni de promovare electorală, în zilele de luni, miercuri şi joi, şi emisiuni de dezbatere electorală, în zilele de marţi şi vineri.

În aceeaşi zi, Ada Meseşan, în calitate de consultant al ARD, a declarat, pentru MEDIAFAX, că TVR a impus o grilă de emisiuni electorale din care dezbaterile lipsesc aproape complet şi care reprezintă "o protejare făţişă a intereselor politice ale USL".

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici