Un copil de şapte ani a lansat un volum cu o sută de povestiri

Un copil de şapte ani, din Iaşi, a lansat, vineri, un volum de povestiri, intitulat "Poveştile mele de pe vremea când nu ştiam să scriu", care cuprinde o sută de istorioare pe care le-a spus până la această vârstă.

35 afișări
Imaginea articolului Un copil de şapte ani a lansat un volum cu o sută de povestiri

Un copil de şapte ani a lansat un volum cu o sută de povestiri (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Cele o sută de poveşti inventate de băiat au fost înregistrate de tatăl său, iar apoi transformate în texte.

"Eu spuneam şi tata a înregistrat", a spus copilul.

Tatăl lui Dragoş Merişca a afirmat că în volum au fost incluse doar povestirile care i s-au părut mai interesante.

"Aşa cum alţii îşi fac filmări cu copiii lor, eu am înregistrat. O parte dintre ideile lui care mi s-au părut mai interesante, le-am cules şi le-am transformat în texte", a declarat tatăl copilului.

La lansarea cărţii au participat scriitorii Liviu Antonesei şi Nicoleta Dabija, precum şi psihologul Bogdan Neculau.

"Dragoş este dovada cea mai bună că, într-un fel, toţi copiii sunt geniali. Există o potenţialitate infinită la un copil normal, problema este ce facem cu potenţialul respectiv. Dragoş este unul dintre cei norocoşi, pentru că a avut cine să se ocupe de acest potenţial", a declarat Liviu Antonesei.

Copilul a spus că vrea să devină arhitect, adăugând însă că are în minte şi alte poveşti care vor apărea într-o altă carte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici