Un proiect muzical al lui Radu Afrim, prezentat la Festivalul Internaţional Move Op de la Berlin

Un proiect muzical semnat de regizorul Radu Afrim va fi prezentat în prima zi a Festivalului Internaţional Move Op de la Berlin, care se va desfăşura în perioada 16 - 25 august, anunţă Institutul Cultural Român (ICR) din capitala Germaniei.

166 afișări
Imaginea articolului Un proiect muzical al lui Radu Afrim, prezentat la Festivalul Internaţional Move Op de la Berlin

Radu Afrim (Imagine: Adi Piclisan/ Arhiva Mediafax Foto)

ICR Berlin continuă tradiţia de promovare a artiştilor şi spectacolelor reprezentative din domeniul dansului şi performance - începută în 2011, cu Festivalul de dans Moving Romania din Potsdam şi urmată, în 2012, de Festivalul Many Years After de la HAU Hebbel am Ufer Berlin - cu un nou proiect, de data aceasta centrat în jurul regizorului Radu Afrim.

Astfel, ICR Berlin vine în întâmpinarea propunerii conducerii Neuköllner Oper in Berlin de a prezenta, pe 16 august, în seara deschiderii Festivalului Internaţional Move Op, o mostră din "Songurile" lui Afrim - un format inedit de momente muzicale din spectacolele unuia dintre cei mai importanţi regizori de teatru români ai momentului. Momentele muzicale vor fi susţinute de protagoniştii spectacolelor, acompaniaţi de muzicienii Vlaicu Golcea şi Luiza Zan.

Festivalul va avea loc între 16 şi 25 august, în Neuköllner Oper, una dintre cele mai avangardiste adrese culturale din Berlin, care produce şi prezintă publicului larg spectacole aflate la graniţa dintre operă, teatru, muzică şi cabaret. Repertoriul este deschis către opera barocă, musical, operetă, soap-opera, opera clasică, teatrul de revistă, opera pentru copii, dar şi muzica de teatru. Instituţia a desfăşurat în 2010 un festival european pentru teatrul muzical "altfel", concept care, datorită succesului avut, se reia în acest an sub denumirea de Move Op.

Festivalul înlesneşte accesul publicului la forme alternative de teatru muzical şi oferă artiştilor o platformă pentru a se cunoaşte, a face schimb de viziuni şi de moduri de lucru, cu montări recente şi premiere absolute, precum şi cu producţii proprii. Move Op include 15 producţii, cu 26 de reprezentaţii, pe şase scene. Ţările reprezentate sunt România, Grecia, Italia, Ungaria, Germania, Macedonia, Scoţia, Elveţia, Spania, Olanda şi Austria.

Radu Afrim este unul dintre cei mai apreciaţi regizori de teatru români. În 2006 şi 2007 a fost laureat al premiului UNITER pentru cel mai bun regizor. În spaţiul german este cunoscut datorită montării "Das Ende des Regens/ Sfârşitul ploii" de la celebrul Residenztheater din München, spectacol realizat în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici