Un român, printre câştigătorii concursului Google Code-In 2012

Cezar El-Nazli, elev la Colegiul Naţional Iaşi, este unul dintre cei 20 de câştigători ai concursului Google Code-In 2012, o competiţie dedicată pasionaţilor de programare şi computer science, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

1180 afișări
Imaginea articolului Un român, printre câştigătorii concursului Google Code-In 2012

Un român, printre câştigătorii concursului Google Code-In 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aflată la a treia ediţie, Google Code-In este o competiţie organizată de Google, care se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 13 si 17 ani, pasionaţi de programare şi computer science.

La această competiţie au participat 334 de studenţi din 36 de ţări. Cezar El-Nazli, unul dintre cei 20 de câştigători ai concursului, are 17 ani şi este elev al Colegiului Naţional Iaşi.

În fiecare săptămână, elevii participanţi au rezolvat diferite teme şi sarcini propuse de organizaţiile open source, câştigând astfel puncte şi concurând pentru premiul final: o vizită la sediul central al Google din Mountain View. Cei 20 de câştigători ai competiţiei vor merge în luna aprilie la sediul central al Google din Mountain View, California.

În timpul acestei vizite, cei 20 de câştigători ai concursului vor participa la o ceremonie de premiere şi se vor întâlni cu specialiştii Google.

Google, proprietarul celui mai popular motor de căutare pe internet, a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou în Bucureşti, echipa din România fiind coordonată de Dan Bulucea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici