Un site cunoscut şi sub numele de "mini-WikiLeaks" a fost lansat în Rusia

Un avocat rus, care este şi unul dintre cei mai importanţi bloggeri din această ţară, a lansat un site de informaţii ce documentează cazurile de corupţie şi contracte suspecte cu statul, fiind descris în mediul virtual drept un "mini-WikiLeaks", relatează Financial Times.

60 afișări
Imaginea articolului Un site cunoscut şi sub numele de "mini-WikiLeaks" a fost lansat în Rusia

Un site cunoscut şi sub numele de "mini-WikiLeaks" a fost lansat în Rusia (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Rospil.info este creaţia lui Aleksei Navalni, un avocat şi acţionar minoritar în mai multe companii ruseşti mari. Blogul său are peste 22.000 de membri.

Descris de bloggerii ruşi ca un "mini-WikiLeaks", Rospil.info a fost lansat săptămâna trecută pe un site-pilot. Vizitatorii sunt invitaţi să posteze anonim informaţii privind contracte suspecte cu statul şi să discute online despre acestea.

Un site de informaţii este necesar în Rusia "deoarece pensionarii, doctorii şi profesorii abia pot supravieţui, în timp ce oficialii corupţi îşi cumpără vile şi iahturi", precizează Rospil.info, pe pagina sa de primire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici