Un ziar inspirat dintr-o publicaţie a soldaţilor din Primul Război Mondial, lansat în Marea Britanie

Un ziar inspirat din publicaţia Wipers Times, care a fost creată de soldaţi din Primul Război Mondial, a fost lansat, luni, în Marea Britanie, pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la acest eveniment.

345 afișări
Imaginea articolului Un ziar inspirat dintr-o publicaţie a soldaţilor din Primul Război Mondial, lansat în Marea Britanie

Un ziar inspirat dintr-o publicaţie a soldaţilor din Primul Război Mondial, lansat în Marea Britanie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Ziarul The Flanders Fields Post a fost publicat luni şi distribuit în Londra, Glasgow şi Manchester, informează itv.com.

Publicaţia este inspirată de faimosul Wipers Times, ziarul din tranşee realizat de soldaţi de pe front, în timpul Primului Război Mondial.

Ziarul a fost lansat de capitanul FJ Roberts şi locotenentul JH Pearson, în 1916, în timp ce se aflau în Ypres, şi conţinea glume, satire şi poezii despre situaţia militară.

"Să te gândeşti că în timp ce erau sub focul inamicilor, bunicul meu şi alţi soldaţi au putut să producă Wipers Times este incredibil", a declarat Nick Roberts, nepotul căpitanului FJ Roberts.

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la declanşarea Primului Război Mondial, mai multe evenimente fiind organizate pentru marcarea acestui eveniment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici