Utilizatorii Google Glass ar putea vizualiza cotaţiile de pe Wall Street, printr-o aplicaţie

Utilizatorii Google Glass ar putea vizualiza cotaţiile bursiere printr-o aplicaţie creată de Fidelity Labs, cu riscul ca investitorii ieşiţi la plimbare pe Wall Street să intre într-un stâlp, dacă vor fi prea ocupaţi cu verificarea portofoliilor pentru a mai vedea ce se află chiar în faţa lor.

825 afișări
Imaginea articolului Utilizatorii Google Glass ar putea vizualiza cotaţiile de pe Wall Street, printr-o aplicaţie

Utilizatorii Google Glass ar putea vizualiza cotaţiile de pe Wall Street, printr-o aplicaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aplicaţia Fidelity Market Monitor for Glass, care afişează deocamdată doar indicii bursieri americani la închidere, ar fi prima aplicaţie de investiţii destinată Google Glass, ochelarii inteligenţi care funcţionează prin comandă vocală, relatează MarketWatch.

Fidelity participă la un program al Google care permite anumitor companii şi persoane acces la noul dispozitiv. Google Glass nu sunt încă disponibili pe piaţă, dar sunt în faza de testare, fiind distribuiţi la peste 10.000 de persoane.

Participanţii la teste vor avea posibilitatea să contacteze FidelityLabs.com, pentru reacţii şi sugestii, astfel încât compania să dezvolte şi să rafineze viitoarele aplicaţii.

Ambiţia Fidelity este de a crea un soft care să prezinte evoluţia indicilor bursieri în timp real.

Perioada de testare va permite Fidelity să rezolve toate posibilele probleme legate de siguranţă şi de respectare a reglementărilor.

"Operăm într-o industrie extrem de reglementată", a spus Hadley Stern, vicepreşedinte al Fidelity. El a adăugat că traderii ar putea primi alerte în drum spre masa de prânz sau în timpul acesteia.

Este posibil ca traderii cu ochelari Google Glass să aibă parte de o primire la fel de rece ca şi pionierii telefoanelor mobile în urmă cu trei decenii. De exemplu, 5-Point Café din Seattle a interzis deja Google Glass.

Pentru investitorii de rând, verificarea portofoliilor de acţiuni de mai multe ori pe zi ar putea să nu fie o idee bună în cazul investiţiilor pe termen lung şi să nu conducă la o viaţă fericită.

Directorul GreatApps.com, Rick Singer, consideră că ideea de a vedea cotaţiile pe Google Glass pare interesantă, cu toate că multe persoane pot să facă acelaşi lucru folosind un smartphone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici