Victor Rebengiuc - premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal

Victor Rebengiuc a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea lui Willy Loman din spectacolul "Moartea unui comis voiajor" (Teatrul Bulandra din Bucureşti), la Gala Uniunii Teatrale din România (UNITER), care a avut loc luni seară, într-un studio al TVR.

180 afișări
Imaginea articolului Victor Rebengiuc - premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal

Victor Rebengiuc - premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal (Imagine: Mediafax Foto)

Victor Rebengiuc joacă în "Moartea unui comis voiajor" alături de soţia sa, Mariana Mihuţ. Actorul a declarat, după ce a primit acest premiu, că îi mulţumeşte profesoarei sale, Aura Buzescu.

La aceeaşi categorie au mai fost nominalizaţi László Mátray, pentru rolul Prinţul Filip din spectacolul "Ivona, principesa Burgundiei", şi Zsolt Bogdán, pentru rolul Veşinin din spectacolul "Trei surori", de Tompa Gabor (Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca).

Anul trecut, distincţia a revenit lui András Hatházi, pentru rolul Ivan Petrovici (Vania) din spectacolul "Unchiul Vania", pus în scenă la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Născut la 10 februarie 1933, Victor Rebengiuc a jucat în piese precum "Bărbierul din Sevillia", "Cum vă place" şi "Regele Lear".

Printre filmele în care a jucat se numără "Pădurea spânzuraţilor" (1964), de Liviu Ciulei, "De ce trag clopotele, Mitică?" (1981), în regia lui Lucian Pintilie, şi "Faleze de nisip" (1983), în regia lui Dan Piţa. Recent, Victor Rebengiuc a jucat în pelicula "Medalia de onoare", în regia lui Călin Netzer, filmul urmând să aibă premiera anul acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici