10.000 de români îşi permit în fiecare an vacanţe de peste 10.000 de euro de persoană. Ce destinaţii preferă

Aproximativ 10.000 de români îşi permit în fiecare an o vacanţă de lux în străinătate de peste 10.000 de euro de persoană, reprezentând 0,5% din numărul celor care pleacă în concediu în afara ţării, potrivit Happy Tour, cel mai mare grup de agenţii de turism din România

850 afișări
Imaginea articolului 10.000 de români îşi permit în fiecare an vacanţe de peste 10.000 de euro de persoană. Ce destinaţii preferă

10.000 de români îşi permit în fiecare an vacanţe de peste 10.000 de euro de persoană. Ce destinaţii preferă (Imagine: Shutterstock)

Potrivit Happy Tour, vacanţele scumpe, de peste 3.000 de euro de persoană, au crescut din 2009 cu 10% pe an.

"Să călătoreşti este cel mai de succes mod de a-ţi cheltui banii. Românii încep să devină călători şi nu turişti, iar motivul pentru care a crescut segmentul vacanţelor de lux este că românii încearcă să cheltuiască banii pe experienţe. Când este frig afară, dacă ai bani o să-ţi doreşti să mergi într-un loc cald, să încerci experienţe noi. În Austria se pot duce oricând, se pot duce în februarie, dar Crăciunul şi Revelionul sunt ocazii speciale", a declarat agenţiei MEDIAFAX Javier Garcia del Valle, directorul general al Happy Tour.

Printre cele mai căutate destinaţii scumpe se numără Insulele Maldive, Caraibe, Bahamas şi Seychelles.

Garcia del Valle spune că doar 0,5% din românii care pleacă în excursii în străinătate îşi permit în fiecare an o vacanţă de peste 10.000 de euro de persoană.

Considerând că în România sunt 19 milioane de români, din cei 10% (1,9 milioane) care îşi permit să călătorească în străinătate, procentul celor care îşi permit vacanţe de lux este de 0,5%, adică 9.500-10.000 de persoane", a afirmat şeful grupului de agenţii.

El spune că şi persoanele cu venituri scăzute au început să călătorească mai mult, dar aleg România.

Şeful Happy Tour afirmă că turiştii care îşi permiteau înainte de criză să meargă în Seychelles merg şi acum în Seychelles, iar aceia care alegeau înainte călătorii oarecum mai ieftine îşi reconsideră acum poziţia şi aleg destinaţii şi mai ieftine.

Reprezentanţii Happy Tour au anunţat recent că o familie de români cu doi copii a plătit 90.000 de euro pentru a-şi petrece revelionul într-un resort de lux în Bahamas, cel mai mare preţ achitat vreodată în România pentru o vacanţă de Anul Nou, şi care include un apartament de 150 de metri pătraţi cu vedere la ocean şi valet la dispoziţie.

Happy Tour este cel mai mare grup de agenţii de turism care activează pe piaţa româneasc şi aparţine fondului spaniol de investiţii GED Capital. Aceasta a cumpărat anul trecut turoperatorul Prestige Tours, fondat de Mircea Vladu, tranzacţia fiind realizată prin intermediul agenţiei de turism Happy Tour.

Achiziţia a fost efectuată după cumpărarea, în 2010, a site-ului Paravion.ro, de rezervare a biletelor de avion, şi a companiei Travel House.

În decembrie 2007 GED a achiziţionat de la Nicolae Demetriade firma Happy Tour, cea mai mare agenţie de turism din România după cifra de afaceri.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici