260.000 de vehicule Mercedes-Benz Sprinter ar putea fi rechemate. Ce nereguli au descoperit autorităţile din Germania

Producătorul auto Daimler ar putea rechema 260.000 de vehicule Mercedes-Benz Sprinter, după ce autoritatea germană a autovehiculelor KBA a descoperit că autoutilitarele ar folosi software ilicite de management al emisiilor motoarelor, transmite Reuters.

1174 afișări
Imaginea articolului 260.000 de vehicule Mercedes-Benz Sprinter ar putea fi rechemate. Ce nereguli au descoperit autorităţile din Germania

Daimler ar putea fi nevoită să recheme 260.000 de vechicule din cauza emisiilor

Cele mai recente acţiuni ale KBA au loc după ce Daimler a acceptat să plătească o amendă de 870 de milioane de euro la sfârşitul lunii septembrie, când a admis depăşirea pragurilor acceptate de emisii.

Săptămânalul german Bild am Sonntag, fără să citeze surse, a scris că este probabil ca producătorul de autovehicule şi camioane să înceapă o retragere a 260.000 de autovehicule Sprinter, deoarece Daimler a fost chemat la o nouă audiere.

Duminică, Daimler a confirmat că KBA a cerut o audiere legată de autoutilitarele Sprinter. Daimler a mai spus că autoutilitarele în cauză aparţin unei generaţii anterioare de vehicule, care au ieşit din producţie din 2016.

Taguri:
daimler,
emisii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici