A doua criptomonedă din lume a atins un nivel record

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, a atins miercuri un maxim istoric, profitând de creşterea bitcoin şi de ştirile privind adoptarea pe scară mal largă a blockchain-ului.

15578 afișări
Imaginea articolului A doua criptomonedă din lume a atins un nivel record

A doua criptomonedă din lume a atins un nivel record

Ether, care stă la baza reţelei blockchain ethereum, a urcat până la 4.643 de dolari în tranzacţiile asiatice, depăşind nivelul de 4.600 de dolari din ziua precedentă şi ducând câştigurile săptămânii la peste 10%.

Bitcoin se tranzacţiona în jurul valorii de 63.078 de dolari şi a crescut cu aproximativ 117% în acest an, în timp ce ether a crescut de şase ori.

Fluxul constant de ştiri privind adoptarea criptomonedelor de către bănci, creşterea NFT pe platformele de jocuri virtuale, lansarea unor ETF-uri americane bazate pe contractele futures pe bitcoin şi nevoia de diversificare a investitorilor într-un mediu incert al ratelor dobânzilor au împins mai multe active blockchain, inclusiv bitcoin şi ether, în creştere în octombrie.

Cea mai mare bancă din Australia, Commonwealth Bank of Australia, a declarat miercuri că va deveni prima din ţară care va oferi clienţilor de retail servicii cripto.

Potrivit companiei CryptoCompare, specializată în active digitale, activele gestionate (AUM) în produse de investiţii digitale au crescut cu 45,5% în octombrie, atingând un nivel record de 74,7 miliarde de dolari. Totalul AUM pentru produsele bazate pe bitcoin a crescut cu 52,2%, ajungând la 55,2 miliarde de dolari, în timp ce AUM pentru fondurile bazate pe ether au crescut cu 30%, ajungând la 15,9 miliarde de dolari, valori record pentru ambele categorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici