Accizele la benzină şi tutun vor creşte în 2011. Se anunţă noi scumpiri?

Accizele pentru combustibili şi pentru tutun vor fi majorate de la 1 ianuarie 2011, ceea ce ar putea conduce la noi creşteri de preţuri pentru aceste produse, potrivit unui proiect de ordonanţă care modifică Codul Fiscal.

174 afișări
Imaginea articolului Accizele la benzină şi tutun vor creşte în 2011. Se anunţă noi scumpiri?

Accizele la benzină şi tutun vor creşte în 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, în cazul produselor energetice acciza pentru benzina fără plumb va creşte de la 1 ianuarie cu 15 euro pe tonă, respectiv de la 452 de euro/1.000 litri la 467 euro/1.000 de litri. Pentru motorină, accizele vor urca cu 11 euro pe tonă, de la 347 de euro/1.000 de litri la 358 euro/1.000 de litri.

Potrivit anexei la proiectul de ordonanţă, acciza calculată la 1.000 de ţigarete va fi de 76,6 euro anul viitor, în creştere de la 74 euro în 2010.

Acciza specifică va fi în prima jumătate a anului viitor de 48,5+22% din valoare. În a doua jumătate a anului viitor, aceasta se va determina în funcţie de preţul mediu ponderat de vânzare cu amănuntul aferent anului precedent, acciza ad valorem şi acciza totală.

În nota de fundamentare a proiectului se arată că această majorare s-ar putea vedea anul viitor într-o posibilă creştere a preţurilor de vânzare pentru anumite produse.

Potrivit documentului, accizele plătite pentru băuturile alcoolice vor rămâne nemodificate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici