Acţiunile SIF Oltenia au scăzut cu peste 7%, după ce AGA nu a luat nicio decizie privind dividendele

Acţiunile SIF Oltenia (SIF5) au scăzut cu peste 7% după ce AGA nu a luat marţi nicio decizie în privinţa propunerilor de dividend, respingând atât propunerea Consiliului de Administraţie, cât şi solicitarea unor acţionari care au cerut un dividend mai mare decât cel propus de administratori.

185 afișări
Imaginea articolului Acţiunile SIF Oltenia au scăzut cu peste 7%, după ce AGA nu a luat nicio decizie privind dividendele

Acţiunile SIF Oltenia au scăzut cu peste 7%, după ce AGA nu a luat nicio decizie privind dividendele (Imagine: Adrian Cojocaru / Mediafax Foto)

Acţiunile SIF Oltenia au fost suspendate de la tranzacţionare până la ora 16:25, pentru întrunirea AGA şi informarea investitorilor cu privire la deciziile luate.

La reintrarea la transfer, cotaţia acestor titluri a scăzut cu 6,1%, la 1,77 lei, iar în următoarele 20 de minute corecţia s-a dus la 8,75%, preţul ajungând la 1,72 lei.

Până la ora 17:16, au fost realizate 172 de transferuri cu acţiunile SIF Oltenia, în valoare cumulată de 625.000 de lei. La ora menţionată, titlurile companiei erau cotate la 1,751 lei, preţ cu 7,11% sub închiderea de luni.

AGA SIF Oltenia a respins, marţi, cele două propuneri de dividend înscrise pe ordinea de zi, potrivit unui comunicat transmis de SIF Oltenia Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia a propus un dividend de 0,16 lei/acţiune. Dividendele, în sumă de 92,8 milioane lei (20,9 milioane euro), reprezintă peste 71% din profitul net realizat în 2013, de 130 milioane lei (29,4 milioane euro).

Pe de altă parte, omul de afaceri Gheorghe Iaciu şi trei fonduri ING, care deţin cumulat 7,33% din titlurile SIF Oltenia, au solicitat acordarea unui dividend brut de 0,21 lei/acţiune, respectiv 121,8 milioane lei (27,4 milioane euro). Dividende propuse de aceştia reprezintă aproape 94% din profitul înregistrat anul trecut de companie.

Corecţia înregistrată în urma AGA a redus capitalizarea bursieră a SIF Oltenia cu 77,7 milioane lei, însă compania continuă să aibă cea mai mare capitalizare bursieră dintre cele cinci SIF-uri, de 1,015 miliarde lei (228,8 milioane euro). Acţiunile SIF Oltenia sunt tranzacţionate la o diferenţă de 33% faţă de valoarea activului net pe acţiune de la finalul lunii martie, de 2,6186 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici