Administrator Hidroelectrica: 2013 va fi anul marilor insolvenţe, mai ales în industrie

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, apreciază că 2013 va fi anul marilor insolvenţe, mai ales în domeniul industriei, pentru că băncile nu vor mai putea să "rostogolească" creditele cu probleme din cauza performanţelor slabe ale economiei.

839 afișări
Imaginea articolului Administrator Hidroelectrica: 2013 va fi anul marilor insolvenţe, mai ales în industrie

Remus Borza (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Nu se întrevede niciun semn de creştere economică semnificativă şi de aceea nimeni nu-şi mai permite să rostogolească credite şi să provizioneze. Băncile au tot rostoglit creditele, s-au tot ascuns arierate. Din acest motiv, anul 2013 va fi un an al marilor insolvenţe, mai ales în domeniul industriei. În plus, insolvenţa a câştigat încredere, iar mulţi au început să vadă beneficiile acestei operaţiuni", a declarat pentru MEDIAFAX Borza, proprietarul firma Euro Insol, care administrează afaceri de 6 miliarde de euro.

El spune că insolvenţa este o soluţie viabilă pentru depăşirea dificultăţilor financiare şi a menţionat că toate companiile pe care le administrează sunt pe profit.

Pe lângă compania Hidroelectrica, din portofoliul Euro Insol mai fac parte World Trade Center Bucureşti, Uztel, Asmita Gardens, Ibiza Sol, Citadella, UCM Reşiţa şi Plafar.

În primele 11 luni ale anului trecut numărul firmelor care au intrat în insolvenţă a scăzut cu 1,7% faţă de perioada similară a anului 2011, când 15.410 de societăţi au ajuns în incapacitate de plată, potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Firmele cu activităţi în comerţul cu amănuntul sunt cele mai afectate de lipsa lichidităţilor, domeniu urmat de sectorul transporturilor şi depozitării şi de industria prelucrătoare. La finele lunii noiembrie erau active în România peste un milion de firme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici