Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare ar putea deveni furnizor de electricitate

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare se va putea implica în activitatea de furnizare a energiei electrice şi va avea dreptul să transmită echipamente de îmbunătăţiri funciare numai sub formă de comodat către organizaţii agricole, acestea putând prelua infrastructura în proprietate după 5 ani.

468 afișări
Imaginea articolului Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare ar putea deveni furnizor de electricitate

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare ar putea deveni furnizor de electricitate (Imagine: Shutterstock)

Atribuţiile Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) au fost completate de Guvern prin ordonanţă de urgenţă.

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii au anunţat recent că intenţionează să obţină licenţă de la Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) pentru ANIF, astfel încât agenţia să poată cumpăra electricitate de la Hidroelectrica la preţuri mai mici, iar ulterior o va putea revinde fermierilor sau asociaţiilor.

"Prin Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvern se completează atribuţiile Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare cu posibilitatea desfăşurării activităţii de furnizare a energiei electrice. De asemenea, actul normativ prevede ca ANIF să transmită infrastructura de îmbunătăţiri funciare numai sub formă de comodat organizaţiilor, cu posibilitatea ca, după 5 ani, în condiţiile unei exploatări corecte şi a asigurării integrităţii, organizaţiile de îmbunătăţiri funciare să poată primi la cerere, în proprietate, din domeniul privat al statului, infrastructura de îmbunătăţiri funciare respectivă", se arată într-un comunicat.

Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare se ocupă de administrarea amenajărilor de îmbunătăţiri funciare, inclusiv sistemele de irigaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici