Agenţiile de turism nu vor creşte preţurile în sezonul estival, după majorarea TVA

Agenţiile de turism membre ANAT nu vor creşte preţurile la pachetele pentru sezonul estival, după majorarea TVA, în condiţiile în care cererea din partea turiştilor a scăzut din cauza crizei.

43 afișări
Imaginea articolului Agenţiile de turism nu vor creşte preţurile în sezonul estival, după majorarea TVA

Agenţiile de turism nu vor creşte preţurile în sezonul estival, după majorarea TVA (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Agenţiile de turism membre ANAT (n.r. - Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism) vor face eforturi susţinute de a proteja tarifele practicate de influenţa majorarii TVA, pentru a se adapta puterii de cumpărare a turiştilor aflată, din păcate, într-o continuă scădere", se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Potrivit ANAT, în ultimele două luni, vânzările pentru anumite destinaţii au scăzut cu circa 20-40%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul măsurilor de austeritate adoptate de Guvern.

TVA la cazare, cu micul dejun inclus, rămâne şi după 1 iulie la 9%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici