Ai cumpăra o maşină de 2.500 de euro? Renault vrea să lanseze o maşină de trei ori mai ieftină decât Logan

Gerard Detourbet, şeful proiectului Entry de la Renault, responsabil de dezvoltarea modelelor Logan, Sandero şi Duster, va conduce de la începutul anului viitor o echipă Renault-Nissan care va încerca să creeze un automobil "ultra-economic", ţintind un preţ de vânzare de 2.500 de euro.

2823 afișări
Imaginea articolului Ai cumpăra o maşină de 2.500 de euro? Renault vrea să lanseze o maşină de trei ori mai ieftină decât Logan

Ai cumpăra o maşină de 2.500 de euro? Renault vrea să lanseze o maşină de trei ori mai ieftină decât Logan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După ce a câştigat pariul autoturismului low-cost, Renault vrea să intre pe piaţa maşinilor ultra-economice, de două, trei ori mai ieftine decât Loganul, scrie cotidianul La Tribune, citând surse apropiate companiei franceze.

Alianţa Renault-Nissan vrea să dezvolte astfel un automobil mic, super-simplificat, fără legătură însă cu proiectul încercat anterior împreună cu constructorul indian Bajaj, care se pare că a eşuat, continuă La Tribune. O serie de idei apărute în timpul lucrărilor la proiectul respectiv vor fi însă folosite.

Automobilul este destinat pieţelor emergente din ţări sărace, însă ar putea avea succes în final şi în Europa, notează La Tribune.

Detourbet a declarat în septembrie pentru cotidianul francez, la Salonul Auto de la Frankfurt, că lucrează la un model "sub" Dacia Logan şi Sandero, pentru a penetra segmentul "maşinii populare" din Brazilia. Însă proiectul automobilului de 2.500 de euro nu va avea legătură cu platforma Dacia, mult prea scumpă pentru un astfel de proiect.U

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici