Alianţa Confederaţiilor Patronale, împotriva amânării deciziei privind memorandumul cu FMI

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România nu este de acord cu decizia preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc de a amâna discutarea în şedinţa de Guvern de miercuri a memorandumului cu FMI, a declarat marţi la Parlament purtătorul de cuvânt al Alianţei, Dan Matei Agathon.

25 afișări
Imaginea articolului Alianţa Confederaţiilor Patronale, împotriva amânării deciziei privind memorandumul cu FMI

Alianţa Confederaţiilor Patronale, împotriva amânării deciziei privind memorandumul cu FMI (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Dan Matei Agathon a declarat pentru MEDIAFAX că, în întâlnirea de la Parlament, Alianţa Confederaţiilor patronale a insistat pe dialog. "Lucrurile se îndreptau spre normalitate. Din păcate, preşedintele Traian Băsescu a hotărât ca această structură să nu continue, iar toate discuţiile legate de scrisoarea de intenţie să fie transferate CES, care se va întruni vineri, la ora 10.00", a adăugat Agathon.

El a spus că acest răspuns a pornit de la faptul că liderii confederaţiilor sindicale au cerut schimbări de fond ale memorandumului.

Potrivit lui Dan Matei Agathon, în aceste condiţii, s-a amânat discutarea în şedinţa de Guvern de miercuri a documentului, preşedintele şi premierul hotărând ca, în funcţie de decizia CES, să fie înaintat spre Guvern şi apoi spre Parlament.

"Dacă CES dă aviz negativ, există posibilitatea rechemării misiunii Fondului şi renegocierii acordului, lucru pe care Alianţa nu-l acceptă sub nicio formă", a adăugat Agathon.

El a arătat că Alianţa Confederaţilor Patronale a cerut o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, deoarece consideră că urmările unei tergiversări a adoptării documentului, într-un moment în care toată lumea aşteaptă ca acesta să ajungă în timp util la Washington, este un "semnal prost".

"Neacordarea tranşei de către FMI este un semnal extraordinar de prost pe care putem să-l dăm fondurilor de investiţii, comunităţii de afaceri, UE", a mai spus Agathon.

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, marţi, că vineri a fost convocat Consiliul Economic şi Social pentru a reanaliza memorandumul dintre Guvern şi FMI şi a propune modificările la acest document.

Hossu a spus că preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să nu valideze scrisoarea de acord cu FMI până când nu se obţine aprobarea Consiliului Economic şi Social (CES).

Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a spus că faţă de întâlnirea de la Palatul Cotroceni, discuţiile de la Parlament au fost "dure".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, întrebat dacă poate fi modificat memorandumul dintre Guvern şi FMI, că "oricând se poate relua negocierea".

"Deci, orice se poate renegocia, dar vreau să ştiţi că este o chestiune de timp şi oricum trebuie să răspundem cum reducem cheltuielile bugetare", a adăugat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici