Alstom va contesta licitaţia CFR pentru modernizarea unor tronsoane, câştigată de Strabag-Swietelsky

Asocierea RAILWORKS, formată din Alstom, Aktor, Euro Construct Trading ’98 şi Arcada, va contesta licitaţia prin care CFR SA a atribuit asocierii BRASIG Strabag-Swietelsky, arată un comunicat transmis vineri de Alstom.

297 afișări
Imaginea articolului Alstom va contesta licitaţia CFR pentru modernizarea unor tronsoane, câştigată de Strabag-Swietelsky

Alstom va contesta licitaţia CFR pentru modernizarea unor tronsoane, câştigată de Strabag-Swietelsky

„În data de 5 iulie 2018 am luat act despre decizia CNCF CFR SA de a atribui licitaţia pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara către Asocierea BRASIG, formată din Strabag-Swietelsky. Deşi Consorţiul din care facem parte (Asocierea RAILWORKS formată din Alstom, Aktor, Euro Construct Trading ’98 şi Arcada) a fost anterior declarat admisibil şi s-a clasat pe locul I, CFR a decis atribuirea acestui contract către asocierea clasată pe locul al treilea, preţul acestei ofertei fiind semnificativ mai mare. Alstom îşi rezervă dreptul de a recurge la toate mijloacele pe care legea ni le pune la dispoziţie pentru a contesta această decizie, atât la nivel naţional, cât şi european”, se menţionează în comunicat.

„Analizând motivele deciziei invocate în comunicarea primită, am constatat faptul că se referă la starea de insolvenţă a unuia dintre partenerii noştri de consorţiu, deşi credem că acest lucru contravine atât legii insolvenţei cât şi legislaţiei naţionale şi europene în materie de achiziţii publice”, precizează Alstom.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat Asocierea BRASIG Strabag-Swietelsky câştigătoarea procedurii de licitaţie publică pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov-Apaţa şi Caţa-Sighişoara, se arată într-un comunicat transmis joi, 5 iulie, de administratorul infrastructurii feroviare.

Subsecţiunile Braşov-Apaţa şi Caţa-Sighişoara se află pe secţiunea Braşov-Sighişoara şi sunt o componentă a Coridorului Rin-Dunăre, pentru circulaţia trenurilor de călători cu viteza maximă comercială de 160 km/h.

Potrivit CFR SA, „oferta financiară a Asocierii BRASIG Strabag-Swietelsky a fost de 3,14 miliarde de lei fără TVA”, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi „la finalul perioadei legale de contestaţii”.

Conform contractului, vor fi efectuate lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară care includ terasamente, linii CF, consolidări de poduri şi podeţe, tuneluri, pasaje superioare, linii de contact, sisteme de informare a călătorilor, energoalimentare, telecomunicaţii, comunicaţii pentru semnalizare, fibră optică, supraveghere video, instalaţii electrice, instalaţii sanitare, instalaţii de termoventilaţie, apărări de maluri, semnalizare sau protecţia mediului.

Sursa de finanţare pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov-Apaţa şi Caţa-Sighişoara, în lungime totală de 86 de kilometri, este asigurată din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat, iar durata de execuţie va fi de 48 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, a mai menţionat CFR SA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici