Video Alţi 1.000 de muncitori au plecat de pe aeroportul din Cluj. Ce planuri au românii care câştigă şi de 15 ori mai mult în Germania

  • Peste 1.000 de muncitori au plecat şi astăzi de pe aeroportul din Cluj-Napoca
  • Nu toţi au plecat la cules de sparanghel. Unii vor lucra pe plantaţiile de căpşuni
  • În Germania, un muncitor sezonier poate să câştige chiar şi 3.000 de euro pe lună
2485 afișări

Exodul sezonierilor continuă, în plină stare de urgenţă. Doar azi, peste 1.000 de muncitori au plecat spre Germania de pe aeroportul din Cluj-Napoca.

De ani de zile, o femeie merge la lucru în Germania. Toţi banii câştigaţi îi investeşte în casă.

Muncitoare “La căpşuni. Nu este uşor, dar nici greu. Nu mă doare spatele de la muncă. Sunt bună de muncă. Am facut o casă şi toti banii i-am băgat în casă. Aici în ţară nu se fac bani, am fost angajată pe un salariu de 1.500 de lei.”

Elena şi-a lăsat copilul în grija bunicilor şi a plecat la muncă în Germania alături de soţul ei. Zece ore pe zi lucrează acolo la cules de căpşuni.

Elena Stoian, muncitoare: “În agricultură, este greu, dar ce să facem.”
Reporter: Şi câte ore staţi aplecată să culegeţi?

Elena Stoian, muncitoare: ”Opt, zece, depinde. La inceput faci şi febră musculară, primele două săptămâni până ne acomodăm, apoi e mai uşor. Vrem să ne construim o casă a noastră eu şi soţul.”

Dar muncitorii uită de oboseală după ce trece sezonul. Se întorc acasă cu banii cu care pot să-şi construiască visele.

Petre Ramonica, muncitoare: “Barbaţii sunt pe câmp noi feeile suntem în hală. Pe noi nu ne lasă afară. Sincer eu sunt la a doua căsnicie şi ne-am cumpărat acum o casă şi încercăm să o punem la punct. “

În Germania, un muncitor sezonier poate să câştige chiar şi 3.000 de euro pe lună.

Sursă foto: Profimedia
 

 

 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici