ANAF propune un nou model de decont de TVA

Din 1 ianuarie 2017 a fost introdus regimul special pentru agricultori care le permite să beneficieze de o compensaţie în cotă forfetară pentru taxa aferentă achiziţiilor. Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care efectueazã achiziţii de la agricultori pot deduce această compensaţie.

782 afișări
Imaginea articolului ANAF propune un nou model de decont de TVA

ANAF propune un nou model de decont de TVA (Imagine: Victor Ciupuliga/ Arhiva Mediafax Foto)

Cota standard de TVA este de 19%, începând cu data de 1 ianuarie 2017. Cota standard de TVA se aplică asupra bazei de impozitare pentru operaţiunile impozabile nescutite de taxă sau care nu sunt supuse cotelor reduse, se arată într-un comunicat al ANAF.

"Aceste schimbari legislative necesită aprobarea unui nou model de decont de TVA. Decontul de taxă pe valoarea adãugatã propus se utilizează începând cu declararea obligaţiilor fiscale aferente primei perioade fiscale din anul 2017. Precizãm că, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care efectueazã în perioada de raportare numai operaţiuni în interiorul ţãrii, pot opta pentru completarea formularului de decont simplificat, prin bifarea cãsuţei corespunzătoare din programul de asistenţã pus la dispoziţie pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală", se arată în documentul ANAF.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici