ANAF: Vineri este ultima zi în care se mai pot solicita rambursări de TVA aferente anului 2015

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care au efectuat importuri intracomunitare de bunuri/servicii în alt stat membru UE în anul 2015 mai au o zi pentru a solicita rambursarea taxei pe valoarea adaugată aferentă acestora, arată, joi, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

2252 afișări
Imaginea articolului ANAF: Vineri este ultima zi în care se mai pot solicita rambursări de TVA aferente anului 2015

Pentru a obţine rambursarea TVA în statul membru de rambursare, persoana impozabilă stabilită în România completează şi transmite statului membru respectiv, pe cale electronică, prin intermediul portalului electronic pus la dispoziţie de ANAF, formularul 318 „Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru persoanele impozabile stabilite în România”.

Perioada de rambursare este de maximum un an calendaristic şi de minimum trei luni calendaristice. Cererile de rambursare pot însă viza o perioadă mai mică de trei luni, în cazul în care aceasta reprezintă perioada rămasă până la sfârşitul anului calendaristic.

Potrivit ANAF, în cazul în care cererea de rambursare vizează o perioadă de rambursare mai mică de un an calendaristic, dar mai mare de trei luni, „cuantumul TVA pentru care se solicită o rambursare nu poate fi mai mic de 400 de euro sau echivalentul acestei sume în moneda naţională a statului de rambursare”.

În cazul în care cererea de rambursare se referă la o perioadă de rambursare de un an calendaristic sau la o perioadă rămasă dintr-un an calendaristic, „cuantumul TVA nu poate fi mai mic de 50 de euro sau echivalentul acestei sume în moneda naţională a statului de rambursare”.

Formatul electronic al formularul 318 „Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru persoanele impozabile stabilite în România” se obţine prin folosirea programului de asistenţă care poate fi descărcat de pe portalul ANAF. Pentru transmiterea cererii, contribuabilii trebuie să deţină un certificat digital calificat obţinut de la furnizorii acreditaţi sau să benficieze de serviciile unui deţinător de certificat digital calificat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici