#TrebuieSaRepornimBusinessul  Analiştii îşi pierd încrederea în economie. Cât va ajunge să coste 1 EURO într-un an

  • Criza coronaviruslui erodează încrederea analiştilor financiari în economie, scrie Ziarul Financiar
  • Deprecierea leului faţă de euro va ajunge până la 5 lei într-un an, potrivit asociaţiei CFA România
  • Deficitul bugetar va atinge 6,5% din PIB, spun analiştii
33428 afișări
Imaginea articolului Analiştii îşi pierd încrederea în economie. Cât va ajunge să coste 1 EURO într-un an

Analiştii îşi pierd încrederea în economie. Cât va ajunge să coste 1 EURO într-un an

Ai rate la casă, abonament la telefon sau chirie negociate în euro? Ei bine, pregăteşte-te să plăteşti mai mult pentru ele dacă ai salariul în lei. Cel puţin aşa spun analiştii financiari citaţi de Ziarul Financiar, care estimează un curs valutar de 5 lei/ euro într-un an. Astăzi, valoarea cursului valutar era de 4,82 lei/ euro, potrivit datelor Băncii Naţionale.

Un sondaj realizat în rândul membrilor CFA, asociaţia analiştilor financiari, arată că încrederea lor în economie a scăzut semnificativ în luna martie din cauza impactului pe care îl are coronavirusul în economie.

Dincolo de deprecierea leului în raport cu moneda europeană, analiştii văd şi o creştere a deficitului bugetar de până la 6,5% din PIB anul acesta, faţă de nivelul de 4,6% din PIB, cât a fost deficitul în 2019.

Sursă foto: Profimedia

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici