Apple a cumpărat cu peste 200 de milioane de dolari un startup afiliat reţelelor de socializare

Grupul Apple a cumpărat un startup care analizează datele asociate reţelelor de socializare, Topsy, cu peste 200 milioane de dolari.

102 afișări
Imaginea articolului Apple a cumpărat cu peste 200 de milioane de dolari un startup afiliat reţelelor de socializare

Apple a cumpărat cu peste 200 de milioane de dolari un startup afiliat reţelelor de socializare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Nu se ştie deocamdată în ce fel grupul Apple va folosi noua companie, însă această achiziţie ar putea fi asociată cu noul serviciu de ascultare de muzică online al grupului american, precizează Wall Street Journal, care citează surse apropiate de acest dosar.

Topsy, potrivit WSJ, face parte dintr-un grup de companii partenere ale Twitter, care au acces la un număr mare de date asociate reţelelor de socializare.

Topsy, care are sediul la San Francisco, a anunţat la începutul lunii septembrie că va indexa toate tweet-urile publicate de la lansarea platformei de microblogging Twitter în 2006, creând astfel un motor de căutare cu plată, dedicat acestei reţele de socializare.

Grupul Apple a reamintit faptul că a cumpărat "din când în când mici companii din domeniul tehnologiei", dar, în general, nu vorbeşte nici despre proiectele sale, nici despre obiectivele sale.

Reprezentanţii companiei Topsy spun că doresc să îşi ajute clienţii "să analizeze instantaneu orice subiect, expresie sau hashtag, din toţi aceşti ani de mesaje, pe milioane de site-uri pe internet".

Analiza acestor date poate servi, de exemplu, pentru a evalua eficacitatea unei campanii publicitare pe reţelele de socializare.

Apple deţinea o reţea de socializare dedicată muzicii, denumită Ping, pe care a închis-o însă anul trecut. Grupul american prevedea lansarea, în toamna acestui an, a unui serviciu de ascultare de muzică online, denumit iTunes radio.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici