Aproape 40 de state, aproape de un acord împotriva piratării drepturilor de autor şi mărcilor

Aproape 40 de state au ajuns la un acord de principiu pentru un pact comercial internaţional împotriva piratării drepturilor de autor şi mărcilor înregistrate, care cauzează anual pierderi de miliarde de dolari.

29 afișări
Imaginea articolului Aproape 40 de state, aproape de un acord împotriva piratării drepturilor de autor şi mărcilor

Aproape 40 de state, aproape de un acord împotriva piratării drepturilor de autor şi mărcilor (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Participanţii la negocieri au rezolvat aproape toate problemele semnificative şi s-au înţeles să lucreze rapid în privinţa chestiunilor mai puţin importante", au afirmat într-o declaraţie comună reprezentanţi ai SUA, Japoniei, Uniunii Europene şi altor state participante.

Oficialul care a reprezentat Statele Unite la negocieri, Ron Kirk, a declarat că discuţiile sunt aproape încheiate.

"În principiu, am găsit soluţii chiar şi în privinţa celor mai dificile chestiuni. Aproape toţi participanţii au acceptat aceste soluţii", a spus el.

Acordul împotriva pirateriei va împuternici autorităţile vamale să confişte bunuri contrafăcute fără o reclamaţie din partea proprietarului mărcii afectate sau a unui ordin judecătoresc, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Industriei de la Tokyo.

La negocieri au participat SUA, Uniunea Europeană şi cele 27 de state membre, Australia, Canada, Japonia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Elveţia, Maroc şi Mexic.

Potrivit estimărilor Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, valoarea comerţului cu produse contrafăcute a crescut de la aproximativ 100 de miliarde de dolari anual în 2000, la circa 250 de miliarde de dolari în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici