Aproximativ 200 de angajaţi din filialele Hidroserv au protestat la Ministerul Economiei.

Cei aproximativ 200 de angajaţi din filialele Hidroserv şi Hidroelectrica au încheiat protestul de la Ministerul Economiei după ce reprezentanţii lor au discutat cu şeful OPSPI, Gabriel Dumitraşcu, liderul sindical Cristinel Popescu spunând că acesta a primit bine propunerile transmise.

441 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 200 de angajaţi din filialele Hidroserv au protestat la Ministerul Economiei.

Aproximativ 200 de angajaţi din filialele Hidroserv protestează la Ministerul Economiei (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto Arhiva)

Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate "Univers", Cristinel Popescu, a declarat, la finalul discuţiilor, că i-a propus şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) un proiect privind comasarea producţiei de hidroenergie cu secţiunile de montaj pentru dezvoltarea întregului sistem energetic.

Totodată, sindicaliştii au solicitat ca mentenanţa Hidroelectrica să fie păstrată în cadrul companiei prin filiale.

Cristinel Popescu le-a transmis protestatarilor că propunerile lor au fost apreciate de Gabriel Dumitraşcu. 

Protestatarii, afiliaţi la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate "Univers", au spus că deşi Hidroelectica SA a intrat în insolvenţă din cauza contractelor cu aşa-zişii "băieţi deştepţi", a contractelor foarte scumpe de retehnologizare şi a costului ridicat al apei uzinate, administratorul judiciar a luat măsuri împotriva salariaţilor.

Sindicaliştii au precizat că Remus Borza, deşi a declarat că managementul defectuos a contribuit la situaţia Hidroelectrica, a dat afară 151 de salariaţi, însă niciun director vinovat nu a fost pe listă.

Totodată, sindicaliştii spun că deşi pentru retehnologizări s-a acceptat mărirea costurilor motivată de creşterea preţurilor pentru Hidroserv, lucrările de mentenanţă au fost trecute la o treime din valoare, în acest fel siguranţa exploatării instalaţiilor devenind nesigură.

"Considerăm că reorganziarea şi redresarea Hidroelectrica ar fi trebuit făcută de specialişti în domeniul hidroenergetic şi nu de firme de avocatură. Aceşti specialişti există în sistem, dar din păcate ei au fost uitaţi atât de ministerul de resort cât şi de administratorul judiciar, care se înconjoară de salariaţi cu funcţii, care fac parte din cei vinovaţi de situaţia Hidroelectrica", a declarat vicepreşedintele federaţiei Univers, Cristinel Popescu.

Protestatarii scandează "Vrem să muncim!" şi "Jos hoţia!".

Remus Borza declara recent că până acum au plecat din Hidroelectrica 151 de oameni din 5.239, iar în perioada următoare vor mai pleca 50 - 100 de oameni din personalul TESA, din acele sucursale în care există în continuare o supradimensionare.

Potrivit administratorului judiciar, Hidroelectrica a încheiat ultimele patru luni cu un profit de 43 de milioane de euro.

Hidroelectrica este deţinută de Ministerul Economiei şi se află în insolvenţă din iunie anul trecut.

Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica va începe un program de concediere a 600 de angajaţi din Hidroservuri, reprezentând aproape un sfert din numărul total de angajaţi ale acestor filiale de servicii şi mentenanţă ale producătorului de electricitate.

Cele opt Hidroservuri controlate de Hidroelectrica au în total 2.500 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici