Astăzi este ziua crucială care decide viitorul monedei euro şi soarta financiară a Europei

Aflaţi sub presiunea investitorilor, şefii de state şi de guverne din zona euro se întâlnesc astăzi de urgenţă la Bruxelles pentru a încerca să ajungă la un numitor comun în privinţa modului în care Grecia poate fi scoasă din criza datoriilor. Pe masa negocierilor se află soluţii precum taxarea băncilor din zona euro pentru a finanţa o parte din cel de-al doilea ajutor financiar acordat elenilor.

883 afișări
Imaginea articolului Astăzi este ziua crucială care decide viitorul monedei euro şi soarta financiară a Europei

Astăzi este ziua crucială care decide viitorul monedei euro şi soarta financiară a Europei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Summitul vine într-un moment în care politicienii sunt penalizaţi pentru lipsa de fermitate cu care acţionează în încercarea de a opri extinderea crizei către ţări precum Italia şi Spania, care au economii de peste 1.000 de miliarde de euro considerate prea mari pentru a putea fi salvate.

Cancelarul german Angela Merkel, a cărei ţară are cel mai mult de plată în orice bailout din zona euro, a avertizat însă că summitul nu va aduce o soluţie "spectaculosă" care rezolvă totul, semn al dificultăţilor cu care oficialii europeni se confruntă în negocierile pentru găsirea unei soluţii pentru Grecia, scrie Financial Times.

Citeşte mai multe despre criza datoriilor pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici