Au fost aprobate primele CREDITE de prefinanţare în cadrul programului StartUp Nation

Banca Comercială Română (BCR) a aprobat primele dosare de finanţare, în cadrul programului StartUp Nation. Primele firme sprijinite de BCR sunt, în principal, firme de proiectare, producţie, unele chiar de produse de înaltă tehnicitate, precum şi servicii.

2827 afișări
Imaginea articolului Au fost aprobate primele CREDITE de prefinanţare în cadrul programului StartUp Nation

Au fost aprobate primele CREDITE de prefinanţare în cadrul programului StartUp Nation

Finanţările acordate de BCR prin programul StartUp Nation sunt disponibile fără constituirea de depozit colateral. De menţionat că BCR finanţează, prin pachetul StartUp Nation şi TVA-ul, dacă acesta reprezintă o cheltuială eligibilă în cadrul planului de afaceri, se precizează într-un comunicat al băncii.

Alte elemente de noutate ţin de scăderea cuantumului comisioanelor aplicate de bancă până la 1%, achitabile în trei rate lunare, la care se adaugă una de graţie, precum şi a comisionului de garanţie perceput pentru Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), de la 3,8%, la 2,48%.

După acceptarea în programul guvernamental StartUp Nation, beneficiarii pot solicita BCR cele două produse special dezvoltate de bancă în vederea susţinerii afacerii: pachetul cont curent Start-Up Nation şi pachetul credit StartUp Nation:

- Pachetul cont curent Start-Up Nation include:

- zero lei la deschiderea şi administrarea lunară a contului;

- zero lei pentru administrarea cardului de debit;

- zero lei pentru administrarea serviciului de Internet Banking

-zero lei pentru tranzacţiile efectuate prin Internet Banking – se vor plăti doar comisioanele TransFond/BNR;

- zero lei pentru încasările prin ordine de plată în sistem intrabancar (transfer BCR – BCR) şi interbancar (transfer alte bănci din România – BCR)

-zero lei pentru serviciul BCR Alert Plus, prin care beneficiarul primeşte SMS sau email pentru intrările de bani şi plăţile efectuate în/din contul curent BCR

- 23% reducere la Pachetul de semnătură electronică

- Pachetul de prefinanţare Start-Up Nation, într-un procent de până la 100% din valoarea alocaţiei financiare nerambursabile obţinută prin program, care include:

- Dobândă: 3,5%/an, cea mai bună dintre băncile participante în program;

- Total comisioane credit: cel mult 1% din valoarea creditului, plătibile în trei rate, la care se adaugă şi una de graţie;

- Garanţii: 80% din valoarea creditului, garantat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) şi, în completare, garantare cu bunurile achiziţionate în cadrul programului; ipotecă mobiliară asupra conturilor curente deschise la BCR; fidejusiune;

- 2,48% comision pentru FNGCIMM;

- zero costuri verificare certificare cheltuieli în teren;

- Perioada de analiză şi soluţionare a creditului: maxim 20 de zile de la solicitarea creditului, dar cu un termen mediu estimate de răspuns de aproximativ cinci zile.

Pachetul de cont curent Start-Up Nation este deja disponibil în sucursalele BCR şi poate fi accesat atât de cei care s-au calificat în program, pentru pregătirea în vederea acordării fondurilor guvernamentale ori a creditului punte, cât şi de cei care au fost respinşi, dar nu vor să renunţe la ideea de a-şi dezvolta o afacere.

“Dincolo de oferta strict financiară, BCR le propune antreprenorilor un pachet unic de educaţie financiară, prin care le va pune la dispoziţie materiale educative, ce îi va ajuta la înţelegera paşilor care trebuie făcuţi atunci când porneşti un business. De asemenea, BCR va organiza cursuri speciale în sucursalele din toată ţara, care vor urmări să-i familiarizeze pe antreprenori cu noţiuni contabile elementare, dar şi cu concepte precum înţelegerea rolului băncii în capitalizarea companiilor, identificarea nevoilor financiare, tipuri de finanţări şi garanţii, precum şi strategii pentru decizii financiare inteligente”, se subliniază în comunicat.

BCR dispune, în prezent, de 514 unităţi teritoriale, una dintre cele mai bine reprezentate reţele bancare din întreaga ţară, atât în mediul urban, cât mai ales în mediul rural.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici