Audi recheamă în service circa 40.000 de SUV-uri Q5

Audi, divizia de lux a grupului auto german Volkswagen, recheamă aproximativ 40.000 de SUV-uri model Q5 din toată lumea, pentru a repara un panou interior care s-ar putea desprinde în momentul activării airbagurilor laterale, transmite Bloomberg.

60 afișări
Imaginea articolului Audi recheamă în service circa 40.000 de SUV-uri Q5

Audi recheamă în service circa 40.000 de SUV-uri Q5 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia Audi afectează moedelele produse în perioada decembrie 2008-mai 2009 şi implică înlocuirea unor sisteme de prindere defecte pentru anumite panouri interioare astfel încât să reducă riscul ca acestea să se desprindă şi să rănească pasagerii, a spus un purtător de cuvânt al uzinei Audi din Ingolstadt, Germania.

Problema a fost detectată în urma testelor interne şi "nu au existat incidente implicând clienţi" până în prezent, a adăugat el. Reparaţiile vor dura aproximativ o jumătate de oră pentru fiecare autovehicul.

Programul de rechemare ar putea implica aproximativ 8.000 de SUV-uri vândute în Germania, a declarat purtătorul de cuvânt, în timp ce în SUA sunt vizate 6.054 de unităţi, potrivit Autorităţii americane pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzile Naţionale.

Audi a anunţat în decembrie că va lansa opt noi modele până în 2015, urmând să ajungă la o gamă de 42 de sedanuri şi SUV-uri, pentru a concura BMW, cel mai mare producător de maşini de lux din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici