Audi va face investiţii de 22 de miliarde de euro în noi modele, până în 2018

Audi, al doilea mare producător de maşini de lux la nivel mondial, parte a grupului Volkswagen, intenţionează să facă investiţii de 22 de miliarde de euro până în 2018, în noi modele, inclusiv electrice, pentru a ajunge lider pe segmentul premium.

323 afișări
Imaginea articolului Audi va face investiţii de 22 de miliarde de euro în noi modele, până în 2018

Audi va face investiţii de 22 de miliarde de euro în noi modele, până în 2018 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Cea mai mare parte a investiţiilor vor fi în extinderea gamei de produse, a declarat directorul financiar al companiei, Axel Strotbek, relatează Bloomberg.

Audi vrea să ajungă la vânzări anuale de 2 milioane de maşini şi vehicule sport utilitare, după ce livrările au ajuns la 1,5 milioane de vehicule în 2013, cu doi ani mai drevreme decât era planificat, potrivit directorului general Rupert Stadler.

Bugetul de investiţii se bazează pe un program de 13 milioane de euro valabil până în 2016, stabilit anul trecut, şi se va concentra pe dezvoltarea de tehnologii cum sunt cele pentru motoare electrice.

Audi are ca obiectiv să devină lider pe piaţa automobilelor de lux, înaintea BMW, până la sfârşitul acestui deceniu.

BMW are la rândul său un plan de a contracara concurenţa Audi şi a Mercedes-Benz, divizie a grupului Daimler, prin introducerea a 25 de modele în 2013 şi 2014, între care 10, precum Rolls-Royce Wraith, care nu au predecesori.

Mercedes, plasat pe locul al treilea pe segmentul automobilelor de lux, urmează să lanseze 13 noi modele complet noi până la sfârşitul deceniului, în timp ce Audi îşi extinde gama de SUV-uri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici