Autorizaţiile de construire eliberate în primele două luni au scăzut cu 32,7%

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate în primele două luni ale anului a scăzut cu 32,7%, faţă de perioada corespunzătoare din 2009, la 4.176 acte, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

20 afișări
Imaginea articolului Autorizaţiile de construire eliberate în primele două luni au scăzut cu 32,7%

Autorizaţiile de construire eliberate în primele două luni au scăzut cu 32,7% (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia, 412 autorizaţii, Sud-Est, 344 autorizaţii, şi Bucureşti-Ilfov, 300 autorizaţii, se arată într-un comunicat al INS.

În luna februarie s-au eliberat 2.272 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 19,3% faţă de prima lună a anului şi în scădere cu 39,2% faţă de februarie 2009.

Astfel, în februarie 2010, s-au eliberat cu 1.467 mai puţine autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale decât în aceeaşi lună a anului precedent, scădere reflectată în toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante scăderi au fost în regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (296 autorizaţii), Nord-Est (262 autorizaţii), Sud-Est (240 autorizaţii) şi Bucureşti-Ilfov (207 autorizaţii).

Din totalul autorizaţiilor pentru construirea de clădiri rezidenţiale eliberate în februarie 66,8% au fost pentru zona rurală.

Distribuţia în profil regional evidenţiază o creştere, în februarie, faţă de prima lună din 2010, a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale în aproape toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante creşteri s-au înregistrat în regiunile Sud-Muntenia (79 autorizaţii), Vest (68 autorizaţii), Sud-Vest Oltenia (65 autorizaţii) şi Bucureşti-Ilfov (60 autorizaţii).

În regiunea de dezvoltare Nord-Vest s-a înregistrat o scădere a numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale (26 autorizaţii).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici